Bila dapat tentangan daripada keluarga =,=

Assalamualaikum..

hello blogger :'-) heee~ tengah buat apa tuhh ?? layan bola jom.. hehe ramai-ramai layan lagi best. kan kan kan ?? huhu.. korang rasa mana menang malam nihh ?? aq sokong KELANTAN =D winkwink** hehe.. tapi aq bukan orang kelantan oky. aq anak jati johor nihh ^-^ huhu. dah la jom layan bola plus blog ni ;D



Balik pada tajuk. sedihkan bila dapat sesuatu tentangan daripada parents / keluarga ? humm =,=' sob,sob,sob ekh2 nape lak cik chokie nihh ?? tentangan pe lak nihh ? dah nak kawin ker ? HHA ! pe lah korang nih. fikir kawin jek. lain lah cam blogger-blogger yang dah matang tuh. like.. wanhazel 2 ke abg teror ke. haha. dah cukup umur. aq PMR pun tak lepas lagi. HHI :P relex-relax *gurau-gurau* jangan marah. nanti cepat tua. huhu ^-^

CANTIKAN ? MASYAALLAH KEJADIAN ALLAH  =)

impian aq T,T


aq sedih bub parents aq tentang pasal penentuan masa depan aq (╥﹏╥) sob,sob,sob.. mintak tisu sekotak ! huhu.. takde lah. humm pasal CITA_CITA aq.. warghhh !!! tak suke. aq bercita-cita nak jadi ASTRONOMI. wahh !! hehe.. beso kebeno ekk cita-cita eden :P kenapa aq nak sangat jadi astronomi nihh ?? ekh2 kan best jadi astronomi :DD huhu. kaji alam semester. heee~ aq nak p kaji pasal galaksi-galaksi yang da nihh. =P huhu.. entah lah.. tapi aq minat sangat-sangat. boleh kenal jenis-jenis galaksi. nak tahu tak bumi nihh terletak dekat mana ? bumi terletak at bima sakti a.k.a milky way. huhu banayk lah jenis-jenisnya.. susah-susah click je at Uncle Google *sekali click keluar macam-macam :D*. huhu tak pun nanti form 3 science tajuk akhir ada belajar pasal nihh.. tak sabonya :DD

GALAKSI KITE :) BIMA SAKTI 

nak tahu ke apa sebab ayah ibu tetang cita-cita miza nihh ?? huhu cam ni citernya

ayah : adik, kau jadi doktor je lah bila dah besar nanti
miza : tak nak lah. tak bape minat. *nada yang tak bersemangat*
ayah : ayah nak kau jadi doktor. bila ayah sakit kau boleh rawat ayah dengan ibu
miza : hurmm.. adik nak jadi astronomi *nada yang bersemangat* :D
ibu : adik nak jadi astronomi ?
miza : *senyum simpul sambil jawab* ye
ibu : tak payah lah  kau jadi astronomi tuhh.. susah lah. nanti kau duduk at bulan jek. apa yang berlaku at bumi nih pun kau tak tahu
miza : *membisu jek sambil wat muka sedih :(*
ibu : ha ! lagi satu.. kalau kau duk bulan. sape nak jagan makan minum suami n anak2 kau nanti ? tak pasal-pasal nanti suami kau cari lain.
adoii.. hurmm :'( sedih sangat-sangat. aq tahu ibu ayah nak yang terbaik untuk anak dia :') ayah ibu sayang sangat at aq ^-^ tapi paling aq sedih ada ke patut ibu cakap yang bawah tuh T,T laki aq cari lain ? hurmm sob,sob,sob . rasa nak meraung je kot (╥﹏╥) tapi dalam sedih ada perasaan gembira. ini bermakna ayah ibu ambil berat pasal aq ^-^ hehe. ADIK SAYANG IBU DAN AYAH SANGAT-SANGAT !!! 




so, nak buat macam mana kan ? terpaksa lah aq tukar cita-cita aq nihh :D apa pulok cita-cita aq ? aq nak jadi SCIENTIST :D berminat ! bio + fizik + kimia + PS :DD wahh !! beso kebeno angan-angan eden nih kan ? huhu tak pon LECTURER ;D aq minat. ibu cikgu ^-^ anak dia nak up lah sikit daripada ibu. tak gitu ? heee ~ suka sangat le tew :D






Pape pun aq berserah kepada ALLAH. aq cume boleh merancang, yang menentukannya adalah ALLAH . ye dak ? kan kan. hehe


eh2 ala bola dah habis :'( sob,sob,sob ! kelantan kalah lerr !! err.. tapi tak pe lah.. best kot ! meriah gile rumah aq :DD terengganu syabas ! tahniah yer .. huhu muahahha !


ok lah korang. panjang kebeno aq bebel nihh XD HAHA ! ada ke tak orang nak baca nihh ? ^-^ huhu k lah korang dah malam dah nih.. bye bye sayang. CHOKIE SAYANG KORANG SANGAT-SANGAT !!  


MUAH ! MUAH ! MUAH ! 

7 comments:

  1. sabo je la dik (: ibu buat tu semua pun bub sayangkan kau <3

    belajar rajin-rajin.. dapatkan 8A .

    good luck syg

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. @fyza da chubby one : hehe :') yela kak .. hurmm sob3 T,T
    ok kaka sayang.. btw, thank kaka

    muahaha ! syg kaka sangat2 ^^

    adk belajar betul2 ^-^

    ReplyDelete
  4. cik kacak tak penah rase buat keputusan sendri - semua bawah family , huwaaa T,T

    ReplyDelete
  5. @cik kacak : heee ~ sabo lah.. untung lah kacak :D yelah family sentiasa tolong ^-^ hurmm.. daripada miza =,=' sob2 sedih2.. kena tentang drpd parents.. tp pape pun tu semua tok kebaikan gak kan :D muahaha !

    ReplyDelete
  6. mane mane pown takpe ye awak. buat yang terbaik itu yang penting. kadang kadang kite kene jugak dengar ckp diorg sbb diorg lah yang byk berkorban untuk kite. so jangan sedeh sedeh ye adik :)

    ReplyDelete
  7. @shiema sufian : hehe.. yelah kak shiema (: thank sebab bg nasihat :'D oky2 da tak sedih2 lg :)

    ReplyDelete

Just leave your comment, suggestion, or anythings.
InsyaAllah i will reply it.


Jazakumullahu khairan kathira.
Moga memperoleh manfaat. Moga Allah redha :)) ♥