Bila dah jadi seorang mahasiswa.

Bismillahirrahamanirrahim.
Assalamualaikum dan hai semua.

Hari ni 25 Jun 2016 dan ini adalah entri pertama miza untuk tahun 2016. Last update sem lepas. Wow! Its look like impressive! Lol. blogger-emoticon.blogspot.com heh.


Lama bak hang tak update blog. 5 months ago. Maaf sangat-sangat semua. Janji nak update mengenai jurusan yang miza ambil pun tak ter-update. InsyaAllah miza cuba akan kongsikan nanti. Btw, siapa yang ada tanya soalan dalam entri mengeni kos Geoinformatik ni (link), miza dah reply. blogger-emoticon.blogspot.com Maaf sebab lambat reply. :oops:


Alhamdulillah UTM buat final exam awal dapat la rasa sambut Ramadhan dan Syawal dengan keluarga tercinta. Tak dilupakan juga, kalau tak kerana cuti sem panjang macam ni mungkin takkan ter-update blog ni. Hahaha. 


Alhamdulillah juga sebab saya officially sudah pencen dari title seorang "Junior" yang comel untuk degree in GIS. Kini lekatlah title "Senior". Hai bakal junior *sambil kenyit mata*.

Hm bila dah jadi mahasiswa ni nak tengok FB pun dah malas apatah lagi blog yang kena perah idea. Hanya IG dengan Whatsapp jela yang aku rajin hadap . huhuhu.

Bila dah jadi seorang mahasiswi ni serious busy. Sibuk dengan kelas, kerja lapangan, lab, assignment, lab report, quiz yang kerap, test, presentation (Sem 1 la banyak. Alhamdulillah sem 2 tak ada presentation langsung). :cheeky:


Tu tak campur lagi bila tiap weekend miza akan keluar dengan join program tak pun ada meeting. Rasa sem 2 ni la paling banyak meeting. Kehkehkeh. :ghost:


Tahun 1 ni jela dapat rasa cuti panjang 2 bulan setengah. Tahun 2 dah ada survey camp kira ni persediaan sebelum latihan industri (l.i). Tahun 3 pulak dah l.i. 



Ehh! Penjam celik pejam celik dah masuk Ramadhan ke-21. Tinggal lagi 9 hari nak raya. Moga kita ditemukan dengan malam lailatulqadar. Aamiin. :inlove:

Ok la guys, insyaAllah free miza pergi terjah blog korang. Doa doakan lah ye moga saya ni rajin untuk update blog ni. Sebenarnya, banyak je cerita nak kongsi. InsyaAllah i will. Ahaks. 


Maafkan miza. Doakan miza. InsyaAllah ada rezeki kita jumpe lagi. Wassalam.

                                                                 Allahhumma Solli `Ala Muhammad .

No comments:

Post a Comment

Just leave your comment, suggestion, or anythings.
InsyaAllah i will reply it.


Jazakumullahu khairan kathira.
Moga memperoleh manfaat. Moga Allah redha :)) ♥