Contest doodle paling kool by puteri minho n nelly the strange

Assalamualaikum . . .

Lamakan miza menghilang tak update blog ? #cam orang kesah pulak =.=' . haha biar lah . Miza ada je, tapi itu hari excident :') . Benda nak jadi, nak buat macam mana . Alhamdulillah miza masih diberi nikmat untuk hidup di bumi allah ni . Sebab tu la tak dapat nak update tu. Hari ni miza nak try masuk contest lagi . Bukan pasal contest blog lagi, tapi nak masuk contest pasal doodle . hehe nak try cungkil bakat kot >.< agak la .

Click Banner Awesome atas ni untuk menjoinkan diri anda ;) *cetry cetry*
TARIKH TUTUP : 30.1.2012
Nak tengok tak hasil doodle yang miza try buat :) ? By the way, ni doodle da lame lukis tapi tak pernah disiarkan di blog . #cehh cam rancangan tv la pulak --'haha sebenarnya kite malu ni nak tunjuk doodle ni :3 .  Insyaallah kalau ada rezeki boleh pikat an hati para juri. Amin fuhh fuhh fuhh . hahaha

Time ni faiz cakap muke dia dah bertambah putih -..-' gegeh la kau ni ! haha so miza tuka la colour bawah ni. Baru ku tahu betape seksi seksanya bila dah dilamun kerinduan . #wowowo ! gila awi dalam sembilu, jiwang siot aku . hahaha

Damn damn damn ! haha . Ehh ingt sweet sangat la tu -_- masyaallah . Ni just gambar yang dilukis je ok. Alhamdulillah xpenah buat benda atas ni. Ya allah jauhkan la kami dari perbuatan ni selagi kami tiada ikatan yang sah disisimu ya allah. Amin amin :') 
P/S : Insyaallah kalau ada rezeki dapat la pikat hati para juri kan ^_^ amin . rezeki masing masing :) ingatkan nak masukkan lagi satu doodle . tapi. . . segan la . kisah miza dan sahabat baik miza . tapi tak pe la . masukkan ni pun rasanya da ok . see u in next entry .

Sebelum miza mengundur diri, miza nak tolong bisnes kawan miza ni. Jika korang berminat nak order 'FELT CRAFT' korang boleh click pada link ni ok :) D'Young Craft harga pun berpatutan. kalau ada pape korang boleh tanya terus kepada Sini atau Sini #tuan empunya craft :) jom la kite order. Kbye .

Contest Blog Paling OHseemm by Fatimah Azzarah

Assalamualaikum . . .

Malam ni miza nak join satu contest ni . walau pun tidak berapa mimit sahaja lagi waktu akan tamat --' . *huhu baru terbuka pintu hati nak join . malam ni miza nak join Contest Blog Paling OHseemm by Fatimah Azzarah . 'miza tahu blog miza tak de la ohsem mana pun' . by the way, rezeki masing masingkan ? mana la tahu rezeki miza . kite cetry cetry . hehe . actually Cik Nana yang sudi tag cik chokie untunk join . Terima lah kasih awak . mmmuuuaaah sikit pipi kiri pipi kanan awak tu =3=

kalau awak , awak dan awak nak join . click at banner super ohsem ni tau :)

TARIKH TUTUP : 17.12.2011

Cara penilaian untuk contest ohsem ni korang boleh rujuk sini CLICK HERE and kalau korang nak tahu hadiah-hadiahnya rujuk sini CLICK HERE . so ape tunggu lagi ? jom la join . mana tahu rezki korang ada kat sini . heee :)

awek yang miza nak ajak date malam ni :

Sorry sebab ajak join last minit . sebab miza pun join last minit -..-' huhu maaf maaf :')
P/S : k la korang miza nak g anta surat tercinta at awek awek ni . korang jangan lupe janji temu kite ye . muahaha *aku dah mula merepek sebab da ngntok . bye katil da panggil miza ! :)

Alhamdulillah tak sangka dah mencecah 1000

Assalamualaikum . . .

Hai blogger korang sihat ? haish blog miza ni kejap timbul kejap tenggelam je kan -..-'. lama baru nak update . macam macam cerita miza tengok at blog-blog korang semua . kepada yang rajin up to date tu miza ucapkan tahniah la untuk korang :) THUMBS UP !

ya Allah miza bersyukur sangat sangat alhamdulillah sebab follower dah mencecah 1000 , tak sangka la kan blog timbul tenggelam boleh mencecah 1000 . terima kasih sangat sangat . hehe but miza masih lemah lagi dalam blog, masih banyak ilmu yang perlu dicari, penulisan blog ni nak kena improve untuk lagi baik :') . cian korang datang blog miza entah ape je -..-' sobsobsob sedeyy . hope la korang sudi singgah baca sekali :')

By the way , miza rasa bersyukur sangat bub ni pun sampai target miza . heee tak lama lagi blog kesayangan cik chokie ni nak masuk umur 1 tahun . alololo dah besar anak mama ni kan . hahaha :D 23 December 2011 ni cukup la baby bucuk bacin ni menjalani kehidupan sebagai blog kepada blogger bernama Nur Hamizah Binti Mohd Idgihat ni . ohh lupe mybe dalam masa yang sama miza akan mengambil result PMR :') ya allah betape seramnya . hanya Allah yang maha mengetahui . doakan kejayaan miza eh . amin insyaallah .

hee k fine miza ada cendera hati sikit untuk follower ke 1000 ni . hope la awak sudi menerimanya dengan hati terbuka . tak de la mahal sangat . biasa biasa je :')
nak tahu siapa yang ke-1000 tu ? drumb please ! ce korang kire betul-betul follower ke-1000 tu kena kat budak awesome ni kan ? :'D TAHNIAH CIK LIYA . miza doakan result PMR awak dapat keputusan cemerlang . amin and thank you so much kat korang sebab sudi follow dan singgah kat blog miza ni :)

Kawan miza tanya nape private blog . sorry la miza edit blog sikit . tak de la banyak mana pun setakat tuka header ngn background je ^_^ hewhew . jangan tanya sape at sebelah tu :P hehe eh korang dah tengok cite Ombak Rindu ? mesti dah kan :'D walaweyy untung la korang . best ohh cite tu . tengok jangan tak tengok . lau xnak g panggung tunggu je at youtube or tv . raya nanti confirm keluar . haha :P

P/S : Thank you to Amer bub sudi belanja miza g bpm 2 round masuk panggung wayang . haha thank gak bub sudi belanja tgk ombak rindu and twilight , makan tu semua tu :D nanti kau ajak aku lagi ehh ? haha :P #tak malu betul -..-' . 
K la korang love you , nak terjah blog blogger lak . I MISS YOU LAH ! . result PMR menanti . . .  ~

Love,
 Miza.

Happy Birthday to . . . . . :'D

Assalamualaikum .

Sekian lama menyepi , kini cik chokie kembali . Kembali dengan ceria  . wahh nampak happy semacam gitu , haruslahkan . HIHI ehem happy birthday to ? ok fine . miza bagi tahu la birthday siapa tu . miza nak wish happy birthday to Kak Hanie dew . actually birthday awek cun ni dah 3 hari berlalu iaitu pada 20.11.2011 *number cantik tu* .

Siapa tak kenal awek cun nama Hanie dew ni ? walawey isi setiap blog dia, fuhh memang menarik la dan dia orang memang gila2 lah . actually, blog awek ni dia bukan berseorangan . but dia berkongsi dengan sahabat baiknya, iaitu kak Jue . kalau miza lah kan , miza lebih selesa dengan Kak Hanie daripada kak Jue, chillex ehh kak jue . ta moa marah , t makin comel 'buat miza jeles kot' . :'D *tak payah tanya kenapa miza takot ngn kak jue, haha :')*


HAPPY BIRTHDAY KAK HANIE YANG KE 26
kite ada anta email kat dia . awak jangan jeles tau . hee . ni actually nak nyanyi . tapi suara ta mengizinkan :P
Hanie : Dik , tak ada hadiah untuk akak ke ? #buat muka comel
Miza : tak de #buat muka tak bersalah
Hanie : ala , mencik ! mencik ! mencik ! tak nak kawan adik lagi ! :( #buat muke mintak peneyepak je
haha ehem2 ingat kite tak nak bagi hadiah ke kat awak ha ? pheww Maaf la hadiah yang adik nak bagi ni, tak de la mahal mana an .  nak di makan ? rasanya boleh juga kalau dah kempunan . alolo malu la nak bagi hadiah , ye la akak Hot kot ! hehe ok ok adik bagi . sebelum tu kite nyanyi happy birthday lagi sekali ehh :D

ehem2 yang ni actually paling segan nak tunjuk . ya i know how much ability my skill *broken english :'|* haha . ok kalau miza tunjuk ta moa ketawa ok ? janji dulu ngn adik boleh ? tutup mata akak dulu. drum please !

teeeheeee :'D aww amacam ? alololo kite malu la . hahaha . muaaahhh I LOVE YOU KAK HANIE ! tak dilupakan juga KAK JUE !!!! i love you too !!! :'D

simple je kan ? hope sangat kak hanie dapat terima . kalau tak nak , tak pe la :') miza da biasa berhadapan dengan makhluk yang tak nak terima. miza sedar hasil tangan miza tak seberaba la kan ? bub tu awok tak nak :') #sentap sekejap ! :'P


Walawey ! mana boleh jadi birthday kak hanie je yang miza bebel . haha ehem ehem :') miza nak buat pengunguman jugak , miza nak wish Happy Birthday to Nur Hamizah . 21.11.2011 my birthday date hee ada kenal tak budak nama Nur Hamizah tu ? kau cakap tak kenal aku cepuk kau karang ! haha :'D . ni nak bebel pendek je pasal ni . 

Alhamdulillah miza da mencecah 15 tahun . makin dewasa budak comel ni kan ? hehe . mudah mudahan miza jadi anak yang solehah :') n dapat result PMR yang cemerlang #cuak la yunk oii . amin . dalam kesempatan ni , miza nak ucapkan ribuan terima kasih kepada semua yang sudi wish dekat miza . tak kira dimana anda berada . cewah gitu . k la korang miza nak cauu ni . salam sayang salam rindu, daripada Nur Hamizah a.k.a Cik Chokie .

Love,
 Miza.

Follower awesome 900 Cik Chokie's Blog

Assalamualaikum.

Hey u olls. fuhh tiup sikit habuk dekat blog miza ni. Maaf lah ye bub dah lame tak update blog ni. Ya Allah memang dugaan menimpa diri miza ni. Terasa seperti sudah basah kuyup bak sudah basah kehujanan. Tak pe lah. lupakan pasal masalah ni biarlah miza tanggung sendiri. =']

Alhamdulillah terasa bahagia bila melihat blogger yang sudi datang ke blog miza ni. terima kasih korang bub sudi follow, singgah, baca, dan kunjung mengunjung blog yang jarang update ni. bersempena dengan tarikh yang awesome ni *1.11.11*, miza nak ucapkan tahniah buat follower blog miza yang ke 900. terasa sangat awesome buat cik abg ni. ye la mana taknya, selalu kalau number number cun melecun mesti perempuan yang monopoli dulu.

haha ok fine, miza nak bagi serba sedikit ole ole daripada Cik Chokie's Blog. harap cik abg sudi menerimanya. kalau tak sudi tak pe la. #sentap hati mak , anak buat macam ni ! haha . amek tau . jadi perhiasan at dinding blog tu . hehe sejuk je mata memandang. #haha kejam tak main pakse pakse ? :P

AWARD FROM CIK CHOKIE
hehe hambek kau serba pinky :P

DOODLE FROM CIK CHOKIE
ada sama tak muka doodle tu degan cik abg ? haha try nak celop . tang rambut tu tak pandai nak cacak cacak . hehe sorry . ingat nak buatkan header, but tak ada idea nak design header macam mana. so, ole ole ni harap cik abg dapat terima dengan seadanya lah ye. kalau nak miza try designkan header untuk cik abg, insyaAllah boleh. tu pun kalau miza tak terasa sakit and ada idea =']

ok sebelum miza terlupa, nak tengok tak siapa cik abg yang miza dok ngumpat tadi tuh ? nak tengok ? hee ok ok. jap miza upload . drum please ! ngeh ngeh ngeh :P

FOLLOWER 900 CIK CHOKIE'S BLOG
OHMAII :O ada sape sape yang tergoda ? haha ok fine budak tu terlalu comel . jeles aku. haha. eh eh jap ! ada serupa tak muka cik abg ni ngn doodle tu ? jom la terjah blog dia. click link at bawah pic cik abg awesome ni. k la korang kepala miza dah terasa berdenyut-denyut.. sorry bub tak dapat nak update sangat
KBYE !
p/s : nak mintak tolong jasa baik semua yang sudi membaca ni boleh tak ? tolong doakan ayah miza cepat sembuh ea :') hanya allah yang tahu penderitaan keluarga miza hadapinya. doakan ayah miza cepat sedar dari dirinya sendiri. maaf miza tak dapat nak ceritakan. ini hal peribadi keluarga miza. insyaallah, mudah-mudahan dengan doa kawan kawan bloggger doa kalian termakbul oleh allah swt. wassalam =']

Blog aku dah cat la weyh ^__^

Assalamualaikum.



haish penat betul la mengecat blog ni. *cewah padahal edit sikit je an. tu pun nak kecoh. haha* kembali pada blog polkadot. bialah orang lain dengan cara hidup masing-masing. ok, kali ni blog miza simple je. tak banyak yang miza cat pun. just background, header, and icon shoutbox je. comel tak comel tak ? hehe

Hahaha. berakhir sudah blog miza yang berhiaskan warna warni hari raya.
weyh ! bengang la macam ni. blogger masuk blog aku je cakap "raya dah habis la" hahha termasuk abang aku sendiri perli aku -,-" grrr
pape pun miza ada lah siket bangga. blog orang lain takde an beraya dan merdeka sampai dah nak dekat depavali still beraya. haha tapi makin mendebar la pulak result PMR tinggal sebulan untuk diumumkan.


ada nampak tak muka doodle sebagai pelajar cemerlang ? cewah. tu ibarat miza tu. why baju dia pinky panther ? sebab budak nama Nur Hamizah ni ialah seorang librarian. fuhh penant beb, balik sekolah sampai kol 4. kena kemas kini library, nasib library sekolah miza ada akon eh silap air con hehe. comel omey tak icon shoutbox miza ? mulut muncung tuh :D siap pakai gincu lagi. hehe muaaahahaha. * ayat at situ tak boleh bla betulkan ? 'kiss me here dear XD' *

ni aku cube try doodle gaya Yazid Torpedo hehe. 
aku tahu agak comel macam yazid di situ. haha *tak sama kot*
agak-agak kalau miza bagi yazid dia terima tak ? confirm tak an T__T
aku sedar di mana aku beradiri. *buat steatment sentap hati mak nak ! la pulak*

p/s : Thank you to Faiz bub bagi aku AI (Adobe Illustrator) free. hehe so, lepas ni boleh try buat doodle guna AI pulak :D
**sejak-sejak ni aku makin suka untuk melukis ^__^ try je la kan ?

Eh dah habis ke ? ala ~ alhamdulillah ~

Assalamualaikum

Sadaqallah hulazim ......
katam sudah Penilaian Menengah Rendah
*tinggal bertawakal dan berdoa je*
" insyaALLAH dapat result yang di harapkan selama ni "
- Alhamdulillah, terima kasih ya Allah kerana engkau telah mambantuku semasa aku memerlukan pertolonganmu"
Amboi tegok lah tu suara-suara nakal. gigit nak tak ? haha gurau je . 
" ya Allah, miza raya dah habis lah cik adik oi ! kau tunggu apa lagi tuh ? pergi lah cat balik blog hang ni "
sobsobsob, sedihnya raya tahun ni tak berapa nak sambut. kanak-kanak pun tak de yang datang. blogger yang HOT apa tah lagi nak jejak kaki kan ? *sentap hati mak nak !* hehe amboi terlebih emosi. untung lah kau blog. yelah masih dihiasi dengan suasana hari raya.

eleh Cik Merah dan Cik Jijah jeles letueww. eh lepas ni siapkan kuih raya dengan duit raya ok ? dah gian nak raya. tak kesah la raya aidilfitri dah habis ke. raya deepavali ke. muahahaha. kawan miza cakap ....
" eh miza, kite kena focus untuk PMR. berkorban la sikit. lepas PMR kau raya lah puas-puas "
ehh tak salah dengar ke ? wewit ! haa. cepat sediakan apa yang patut. miza nak singgah beraya ni. HEHE. lepas ni nak cat rumah baru blog miza ni. barang-barang semua dah siap ^,^

korang... nak tengok doodle miza tak ? Miza try buat sendiri. tetibe rasa nak try buat free hair punya. alala malu la :$ hehe

korang berminat nak try buat doodle ? jom belajar. miza pun masih belajar.
miza kongsi degan korang ok . [Click Here]

so how ? awesome right ? muahaha !

P/S : Ilmu tak akan bergolek kalau tak di cari :) 

Thank to my sifu Cik Merah 

Selamat Hari Raya Aidilfitri

Assalamualaikum...

Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin.
Nah Kad raya untuk awak =D
Miza buat sendiri untuk awak.


Sempena menjelang Hari Raya Aidilfitri sepuluh jari miza susunkan memohon ampun dan maaf kepada kamu semua, sama ada yang mengenali diri ini atau tidak. miza mintak maaf if miza ada lukakan hati korang, terguriskan hati korang dengan kata-kata miza yang buat korang tak senang, sombong dengan korang, tidak bertegur sapa dengan korang dan korang terasa dengan penulisan miza sepanjang miza ber-blogging. miza mintak maaf dari hujung rambut sampai hujung kaki. Ampun dan maaf dipinta buat semua. miza dah maafkan semua sekali jika korang ada buat salah. Kita semua manusia biasa yang sering melakukan kesalahan kan ? hee ='] 

Nak duit raya ? meh la singgah rumah miza. tak jauh pun dekat Batu Pahat, Johor je. Pintu rumah terbuka luas untuk korang =D hehe nanti kalau nak singgah beraya bagi tahu dulu la ye. senang nak prepare apa yang patut. 

Alhamdulillah Cik Chokie's Blog berwajah baru. hehe dia pun nak raya juga. Miza design sendiri. mybe lepas PMR baru makeup, so biarkan dulu. hukhuk memandangkan miza Calon PMR takut takde waktu. harap korang faham. Cik Chokie's blog raya lama sikit la yer. hee

ehem ehem miza nak bagi pesanan sikit ni ingat ye kawan-kawan yang disayangi sekalian JANGAN MAIN MERCUN, NANTI TAK RAYA PULA sian korang. Jaga diri baik-baik :) Kepada kawan-kawan yang pulang ke kampung halaman tu, drive kereta hati-hati. Ingatlah orang yang tersayang. Miza doakan perjalanan korang berjalan dengan lanjar dan selamat pergi dan balik. Amin. 

kepada Calon SPM yang nak percubaan miza ucapkan Good Luck
Do The Best ok :)
and tidak lupa kepada Calon PMR ingat PMR tak lama lagi.
Raya raya juga, Ilmu jangan dilupakan tau. 
TAKE CARE. 


SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN.
Salam Kemerdekaan yang ke-54.

Lucky Number Cik Chokie's Blog

Assalamualaikum

Hello blogger yang di sayangi, Chokie dah lepas dari penjara, tengok lah at header tuh hehe. Sepuluh jariku susun memohon ampun dan maaf sebab dah lama tak update. miza trial PMR. sebelum tuh, miza nak ucapkan terima kasih banyak banyak sebab korang bagi semangat at miza nih. HHI sayang korang sangat. Ingat lagi tak masa at entry miza nak trial tu miza cakap miza tengah cari lucky number ? Alhamdulillah. hajat sudah tercapai nak memiliki number ni dan sekarang sudah melebihi number ni pun. hehe. terima kasih sangat at korang semua yang sudi follow Cik Chokie's Blog. nak tahu lucky number yang terpilih ? ehem ehem. 
666, 696,700 
cantikan kan number-number ni ? hihi paling suke yang 696 tuh . boleh main terbalik-balikkan dia. awak ... saya harap awak suka lah ye. tahniah sebab awak terpilih. Awak amik lah award tak berapa nak cute tapi comel gorgeous ni. hehe

AWARD FOR MY LUCKY NUMBER
Award untuk awak comel . HHI  #pftt doodle tuh gemukkan saya buat ?
haha saje nak bagi dia comel *dengki* ='D
Miza nak bagi someting selain award di atas dekat si manis macam gula-gula kapas ni. hehe, semua sama ja natang yang nak diberikan. hee kalau miza terlebih baik, insyaALLAH untuk awak pun ada. doa doakan lah yer miza nih terlebih baik . kita mulakan sesi perkenalan satu persatu yer . =D



Lucky Number 666 
UnderSKEMA :) ]
Tuan blog di beri nama Shafina Sofian. manis sangat orangnya. Pemilik blog UnderSKEMA :) . Dia pemilik nombor lucky number 666. jom kawan kawan kita pergi usya blog cik adik manis nih . hehe . aip aip sebelum tu miza ada someting nak bagi dia. huhuhu "sorry awak sebab buat awak tak tido lena malam tadi :P" . hehe hanya sekadar apa yang saya mampu untuk memberikannya. Saya harap awak suka.

awak. saya mintak maaf sebab curi gambo awak .
hehe saya copy balik apa yang tertera di header awak seblum ni.
Awak amik lah saya buatkan khas untuk awak ='] awak tak nak pun awak simpan je ok.


Lucky Number 696 
Tuan blog yang bernama Shedameor. Seorang gadis yang sangat bencikan ikan keli atas dasar kepalanya yang seperti ular tapi sudah bertukar kealegikannya itu dan mula meminati dan teramat sukakannya ! fullstop :P hehe begitu lah kata nya. Gadis yang memiliki blog yang unik nama diberkannya iaitu Pondok Buruk. Nama blog je macam tu but blog dia cantik tau. macam nombor yang dia miliki tuh. Tak percaya ? usya lah sendiri. hehe macam mana ? dah usya ? tulah miza cakap tak nak percaya. miza nak bagi someting juga dekat si gadis ayu nih.

Simple jekan miza buat ? huhu tak tahu nak design macam mana . time ni langsung tak idea. kering. hehe but ni First time miza design header macam nih *bangga siket* terfikir sebab blog dia warna hitam hehe. kaka kaka. miza harap kaka suka. =']


Lucky Number 700
 [ Mr Pelangi ]
Tuan blog di beri nama Bella. Seoarang gadis comel yang memiliki blog yang bernama Mr Pelangi. Gadis comel nih dia SPM rasanya. sebab dekat blog dia tulis dia berumur 17 tahun dan ambik aliran GRAFIK BERKOMPUTER . Aliran yang dia minat . I wish U luck in SPM . selamat maju jaya kaka comel . amin. ehem-ehem . nak bagi juga nih.. 


hehe . miza harap kaka pun suka lah ye. maaf kalau ada kekurangan di situ. kaka simpan je ok ? buat kenang-kenangan. HHI. sayang awak. tahniah ye.

P/S : awak, awak, dan awak. terimalah penghargaan a.k.a kenangan tak seberapa saya untuk awak. miza nak ucapkan tahniah buat awak awak dan awak. hehe. awak amik lah award dan header tu. copy paste je ='] miza menyusun sepuluh jari memohon ampun dan maaf sekira ada kekurangan di situ .
Awak awak dan awak... sebulum awak amik atas ni dulu. boleh miza mintak tolong ? mudah je . awak tolong comment mengenai Cik Chokie's Blog pedas pedas boleh ? keluarkan segalanya. please. hehe miza perlu kan bantuan anda untuk memperbaikinya lagi. Terima Kasih awak. sayang awak. 
------------------------------------------------------------------------------------

Ala .. awak majok ke sayang ? untuk awak pun ada lah. kalau awak nak awak amik je la ye . tak kisah. memang miza buat khas untuk follower-follower kesayangan Cik Chokie. hehe suka lah tu sebab doa termakbul. muahahaa. ehem ehem ala malu la. huhu awak nak juga ? oky oky miza bagi. hehe miza nak bagi awak icon shout box untuk awak ='] dan miza dulu ada buat cursor [Click sini]

http://i1085.photobucket.com/albums/j424/miza_sash/Untitled-1-6.png
http://i1085.photobucket.com/albums/j424/miza_sash/Untitled-2-5.png
http://i1085.photobucket.com/albums/j424/miza_sash/Untitled-3-1.png
http://i1085.photobucket.com/albums/j424/miza_sash/Untitled-4-1.png
http://i1085.photobucket.com/albums/j424/miza_sash/Untitled-5.png
Pesanan ringkas : awak nak ? awak amik je. awak tak nak ? awak simpan je. hehe muahh ! awak copy je code tuh ok ? Cursor tu pun awak copy je sebab miza da letak link full. Miza sayang awak semua. Terima kasih sebab sudi menggunakan hasil tangan budak comel ni. haha *perasan* .
#pffttt tetibe semangat nak try melukis doodle suda datang. sorry saya masih kanak-kanak yang perlu banyak belajar sesuatu. Try and Error memang sangat berguna untuk diri miza dan maybe untuk awak juga. dapat belajar dan belajar. hehe

Happy blogging awak ^_^V
Selamat Hari Raya ='D

Debaran kian terasa trial PMR menanti.

Assalamualaikum


Sticky Entry : buat sementara waktu :D
Sebelum tangan miza memulakan kata-kata. Sepuluh jari memohon ampun dan maaf.

Semakin terasa debaran yang akan dihadapi bagi calon-calon PMR 2011. Masing-masing bersiap sedia untuk pergi berperang yang akan mereka hadapi. sama lah yang dihadapi oleh Nur Hamizah a.k.a Cik Chokie yang akan berperang juga. ehem-ehem bagi calon-calon PMR korang dah siap sedia belum nak hadapi peperangan besar nih ? mudah-mudahan segala kelengkapan peperangan dah cukup. tinggal lipat gandakan usaha, tawakal serta doa ibu ayah dan guru-guru bagi mengiringi perjuangan kita nanti.

Miza nak mintak maaf. "saya Nur Hamizah, JA001K060, Pemangsa PMR 2011" sebab tu lah miza sekarang nih jarang update. maafkan miza. tengok lah kak Limah pun dah marah miza. suruh miza pergi study. tengok lah tuhh dia sampai hati dia kan ? penjara miza, tak nak bagi miza lepas, nak suruh hadap buku. huhu yalah kak Limah buat tuh semua pun sebab dia nak yang terbaik untuk miza juga. - 'fikir positif lah budak' Lepas result PMR keluar nanti hanya satu persoalan dan pertanyaan yang akan ditujukan iaitu "PMR dapat berapa A ?" miza harap miza dapat berikan jawapan yang terbaik =') 

Jom korang sama-sama lah kita menadah tangan dan mengAMINkan. mudah-mudahan kita diberkati dah dirahmati ALLAH. percaya lah ALLAH sentiasa ada disisi kita.
" Bissmillahirohmannirahim... ya ALLAH yang maha pemurah lagi maha mengasihani, berikanlah kami calon-calon PMR, SPM dan STPM 2011 mendapat keputusan yang cemerlang..mudah-mudahan kami mampu menggembirakan guru-guru dan ibu bapa kami..berikan lah kami daya ingata yang kuat.. permudahkanlah kami untuk menjawab nanti.. bantui lah kami ya ALLAH hanya engkau sajalah yang boleh membantu kami. AMIN YA ROBAL ALAMIN."
PMR, SPM dan STPM. mudah-mudahan doa kita akan bersama-sama mengiringi kejayaan kita...insyaALLAH. Doakan miza yer. 18 Ogos 2011 miza akan trial

Creadit : Doddle kak Limah -- wanhazel *tq bub bagi. chokie jaga baik2 nih =) heee*
P/S : Chokie sedang mencari lucky number untuk follower Cik Chokie's Blog. insyaALLAH kalau sampai pada lucky number. lepas trial miza ada suprise untuk anda. masih mencari-cari. mana tahu anda yang chokie cari ? Follow la kalau sudi, follow dgn ikhlas. tq =D
Sebelum mengundur diri miza nak ucapkan Selamat Menyambut Bulan Ramadhan.  Menjelang Ramadhan ini, mari reramai DELETE dosa, UPLOAD pahala, DOWNLOAD kesabaran, UPGRADE keimanan, BROWSING kebaikan,UPDATE amalan, SHUTDOWN permusushan, RESTART persaudaraan, selalau ONLINE kan hati kita dijadikan kebaikan. Beware of VIRUS satan supaya SOFTWARE hati dan jiwa kita menjadi tenang dan FREE daripada kemaksiatan

GOOD LUCK kawan-kawan . Do the best ok. pastikan trial ni kita dapat buat yang terbaik dan PMR sebenar kita dapat buat lebih baik. InsyaALLAH .


WORK HARD , BRING REWARD . STUDY SMART ,  STUDY HARD

Bila tertekan amalkan lah 'SEKS'

Assalamualaikum .. hello blogger..

hari ni miza nak kongsi satu tips dengan korang. ehem-ehem.. sebelum tuh, miza nak mintak maaf, harap tak de sape yang salah faham. ini bukan entry lucah - harap maklum ! sila baca sampai habis oky ? supaya tiada yang salah faham HHE.. 

stress ? tertekan ? mybe semua orang pernah alaminya. betul tak ? macam-macam faktor lah yang menyebabkan kite strees - kerja menimbun-nimbun lah, kena marah lah, putus cinta lah itu lah ini lah, kan ? biasanya bile orang putus cinta, sampai yang ada nak bunuh diri. tak ke tu keje tak masok akal namanya ? sia-sia saja amal ibadat korang. =,=' baik korang ikut apa yang miza nak kongsikan. =')

 Budak bawah nih ---) stress juga dia nihh .. nama dia Cik Chokie. 



hahaha.. cian kan dia ? pergghhh !!! memang susah sangat lah soalan dia buat. tolak tambah darab bahagi. sah ! memang tak kan dapat jawapannya.. hehehe. eh2 tak pe, tak pe cik Chokie, ada doktor yang boleh membantu andan. bukan chokie saja, tetapi anda juga boleh =) dia akan cube membantu anda ::


oky.. hari ni Dr. Miza nak bagi tips macam mana nak hilangkan stress.. jika anda rasa diri anda tertekan.. Dr. Miza menyarankan supaya anda mengamalkan SEKS selalu yer. tahu tak macam mana nak nikmati SEKS ? tak tahu ? myh Dr. Miza ajar korang cara terbaik untuk SEKS. SEKS yang Dr. Miza ingin bagi tahu di sini ialah,

S - Solat 
E - Elakkan maksiat
K - Keimanan
S - Selawat

insyaALLAh bila anda mengamalkan SEKS seperti yang tertulis di atas, hati anda akan menjadi tenang, fikiran anda menjadi lapang. tak percaye ? cubelah korang semua mengamalkannya. Allhamdulillah. cik Chokie bile ada masalah ini lah yang akan Chokie lakukan. 

hehe.. itu sahaja tips yang miza nak kongsikan dengan korang semua =) harap korang juga dapat melakukannya. sebelum mengundur diri, miza menyusun sepuluh jari memohon maaf jika ada yang tak kena mata membaca entry ni. maaf yer.


WASSALAM.

Saya rindu mereka

Assalamualaikum , hello blogger  

3 hari tak sentuh benda nih T,T

warrgghh dah lame gile sangat kot miza tak update blog nih T,T rindu nak manja munji ngn blog cik ChokiE nih. Blog, blog chokie nak mintak maaf at awak yer, cian at awak kan? saya biarkan awak cam ni jek. alololo awak jangan lah majuk. muahha . saya still sayangkan awak, saya tak pernah lupekan awak. awak sentiasa dalam fikiran saya. tapi... saya takda masa sangat nak update selalu, T,T huwaaa percayalah saya tak pernah lupekan awak. SUMPAH! i love u, i miss u so much! - luahan perasaan antara tuan blog dengan blog kesayangan dia..hehe

miza nak mintak maaf.. sejak-sejak nih blog terabai, korang ? lagi lah terabai.. maafkan miza. miza rindu korang sangat-sangat. tapi... mesti korang tak rindu miza kan ? dah agak dah - sebab korang anggap miza SOMBONG . betul tak ? miza bukan sombong T,T , miza rindukan korang.. miza rindu nak jalan-jalan zairah blog korang :') maaf kan miza. miza busy. tahun nih miza tak boleh main sangat sebab 'PMR CANDIDATE' tak nak result teruk . doakan yang terbaik untuk miza yer huny ❤.

Saya Rindu Mereka.. mereka rindu saya tak ? ececehh.. HHE *tangan di dada, mata ke atas* saya rindu sangat sweety-sweety comel nih.. mereka terbaik buat saya . awak pun sama huny  muahh !!

comel-comelkan gadis-gadis melayu nih ? hehe wewit  gadis pilihan. ececehh hehe
sape bilang gadis melayu tak menawan. Tak menarik hati, tiada memikat - ececehh !! hehe ada kenal tak mereka nih ? oky oky, miza kenalkan yer. mula dari kanan tu --> cik ChokiEkak Nellycik Kacakcik Syadacik Qiqi . yeap ofcours korang kenalkan ? hehe *sorry nelly, ee, syada, afie sebab amik pic korang tak cakap - takut awak marah, maafkan saya* SUMAPAH ! rindu sangat at dia orang ni. baru je tak online facebook 3 hari. hati rasa cam nak meraung sebab rindukan mereka. maaf, miza exam time tu T,T .. fikiran sentiasa fikirkan mereka. saya tak pernah lupakan awak, saya harap awak tak lupakan saya juga. hehe 

mereka mesra, mereka baik. cik Qiqi dan kak Nelly saya dah anggap mereka macam kaka saya =D sayang dyorang sangat-sangat.. cik Kacak dan cik Syada - mereka sahabat baik saya ^-^' .. happy sangat bila dengan dia orang.. muaaahhh !! HHE. SUMPAH ! tak tipu.. rindu sangat-sangat T,T nasib esok cuti. weee ~ boleh la ekk chokie serbu blog korang.. jaga-jaga ehh, nak bawak tentera serbu blog korang nih.. hehe . muahh !! i love u. tunggu kedatangan cik ChokiE ehh. ;D

p/s : cik ChokiE tak pernah lupekan korang =') trust me huny 

Takku sangka , takku duga

Assalamualaikum


sekadar hiasan semata-mata :P Hehe

hello blogger. apa khabar ? alhamdulillah kalau sihat. kalau awak tuh kurang sihat, jangan lupa makan ubat oky ? muaaahhh ❤ !! sayang awak dan awak serta awak juga sangat-sangat. heee ~ cheer up ! oky darl ❤ 


ehem..ehem sound cek, sound cek.. hehe. wewit  pada 7 May 2011 iaitu pada hari Sabtu bulan lalu. miza ada join satu contest 'Saya Sayang Dia' . contest nih bermula pada 6 May 2011, and deadline 6 Jun 2011.. so dah TAMAT lah contest nih.. hehe. miza memang tak menjangka, and memang tak menyangka perkara ni akan berlaku.


SUMPAH ! miza nak bagi tahu miza macam tak percaya 'Takku sangka, takku duga' lah. hehe apa yang cik Chokie tak percaya ni ? sampai 'Takku sangka, takku duga' ni ? nak nyanyi lagu Apit ke ? HHI bukan lah, kalau miza nyanyi takot-takot ujan lah pulok =.='.. tak delah. malam semalam balik dari kelas malam buka blog jap, nak tengok gitu-gitu jek. paz tu buka lah shoutbox cik Chokie tu . WOW ! i don't believe it. ada blogger ni serbu shoutbox chokie lah. pergghhh !!! ayat dia wa cakap lu.. memang.. err~ nak tengok pe dia cakap ? *scroll ke bawah*
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;

tengok pe dia cakap ? pergghh !! memang miza cakap ayat dia.. memang lah ! HEHEHE.. suspen tak ? sorry sorry. jangan marah nanty cepat tua. muahahaha ! i don't believe it. Alhamdulillah, Ya ALLAH, miza bersyukur sangat-sangat. memang tak menyangka.. entry yang miza wat tok contest ni biase-biase je. nak tengok pasal pe yang miza story untuk contest ni [Click sini] HHI


terima kasih kak kak Ieyha. kak ieyha ni lah yang menganjurkan contest nih. muahhh ❤ muahh ❤ !! kaka ni sweet sangat tau . terima kasih atas hadiah misteri tu. nak tahu pe yang miza dapat ? [Click sini] best sangat-sangat (= miza sangat menghargainya. Nak sayang kak Ieyha sampai bila-bila  


sesiapa yang kurang bernasib baik. don't ever give up oky ? tak semestinya gagal skali, gagal selamanya. please ambil yang jernih, bauang yang keruh. cube lagi =D i wish u all GOOD LUCK. ok lah korang aq nak balas follower aq dulu. insyaALLAH nanti bile aq free aq akan ziarah blog korang.




p/s kak Ieyha : sorry kaka, late. nanti miza bagi kaka ehh (: muahaha . thank again. May ALLAH bless you always Amin




*try and error is normal because it can make you successful and experienced*

Saya still ada lagi, awak ada ?

Assalamualaikum

hello blogger. sihat ? tengah buat apa tu ? dah mandi belum ? *banyak tanya pula chokie ni* hehe nak ambil berat pasal korang. kite kan kawan and kite kan dalam satu 'family blogger'.Betul tak ? kan ? miza baru lepas mandi tu yang wangi ni. oky oky perasan suda ini budak.*tak baik mandi malam, nanti boleh sakit - nasihat abg zul encem saya *

kakak-kakak, abang-abang, pakcik-pakcik, makcik-makcik yang dah tak lalui zaman ni.. miza nak cakap ni 'saya still ada lagi, awak ada ke ? :P' hehe. jahat eh ? sorry sorry. almaklum lah, kakak-kakak, abang-abang, pakcik-pakcik, makcik-makcik dah lama tinggalkan zaman yang sangat bersejarah ni. hidup kena di teruskan yedak ? hehe. mesti bile tengok ni ada yang teringat zaman dulu-dulu.

huhu ofcours setiap tahun mesti setiap sekolah akan mengadakan sukan tahunan. right ? sekolah miza pun buat lah. hehe bukan sekolah korang jek. best sangat-sangat kan ? lagi-lagi bile tengok dia orang kawad. meriah ! then, yang kite nih dok tengah padang, panggang kulit yang halus mulus lagi puih gebu nih. hehehe dah balik jek susah hati. muka masing-masing belang-belang XD haha. yang kawad lagi lah =)


cantik an rumah hulubalang*merah* ? wewit  rumah pasukan aq tuh ^-^ hehe
JOHAN kawad kaki tuh 
PPIM - pink colour. temapt ke empat. 
paling best ! acara tarik tali rumah syahbandar*oren* vs temenggong*kuning*
tahniah syahbandar johan dlm acara nih. wewit 




hehe budak yang pakai tudung pink tuh posinng jek lebih. balik jek tengok muka dah blang-blang. hehe tapi tak pe semangat nih !! taksilap rumah betara*coklat* yang johan keseluruhan. BTW, rumah hulubalang *merah* bukan ditangga terakhir lagi =) wewit pape pon tahniah rumah pasukan yang johan tuh.

yeay yeay esok sekolah ! excited nak pergi. larian 1 murid 1 sukan. korang yang masih sekolah nih, lari jugak an ? seluruh negara seyh =D jom kite lari sama-sama. hehe. dapat sijil. wewit muahaha. kite jumpe at sekolah esok =) good night sayang-sayang chokie, mimpi yang lena. esok jangan lupe kite lari bersama 



Terimalah kasih sebab sudi baca
muah muah muah ! ily 

Contest 'BEST HEADER EVER'

Assalamualaikum

comel tak ? comel tak ? comelkan kan ?
sape yang comel ? header ke tuan header tuh XD haha gurau2
DEADLINE : 1 JULAI 2011 

Belum deadline lagi. hari ni baru 30 JUN 2011 so masih boleh join.. huhu miza nak join ! :D *bersemangat* semua ni aq try buat sendiri.. dengan usaha akhirnya kan boleh ^^' bak pepatah melayu menyebut sikit-sikit lama-lama jadi bukit.

Koleksi header yang aq wat sendiri untuk blog aq


first time buat ^^'






Nak pertaruhkan header yang ni ^-^
header aq simple.. blog aq simple =) 


hehehe.. tu yang aq penah buat untuk blog aq.. see ? dengan usaha nak cube buat akhirnya jadi gak.. so konklusinya jika korang ada semangat nak wat.. pasti akan berjaya. don't ever give up. try and try =D tak semestinya yang lawa gilebaby meletup gitu.. simple pun takpe =) janji blog korang menarik plus best. hehe. tak kisah nak guna apa.. tak semestinya bile ada photoshop je baru boleh buat. guna photoscape pun boleh =) ikut kreativiti masing-masing.

ok lah korang aq nak siap an header member aq ^-^ lepas tu nak study. then bangun pagi kite study lagi.. *dah lama tak study kol 3, 4 pagi.. 

bubye.

nak join [click sini]