Belum terlambat untuk ku lafazkannya

Assalamualaikum

hello bloggers.. korang semua sihat ? alhamdulillah kalau sihat.. humm humm dah lame chokie tak update kan blog nih ? hehe.. tangan hari ni gatal lak nak menaip at blog kesayangan aq ni.

creadit : akhbar mingguan
hihi.. yeah !! saya sangat bangga dengan ayah saya  

korang tahu tak hari ni hari apa ? hehe memang lah hari ni hari ahad. yeah ! that right, 'Happy Father's Day' aq masih belum terlambat untuk ku lafazkannya, termasuk juga korang untuk celebrate.. hari bapa nih tak de hari, yang penting cuti minggu ke 2 bulan 7 *rasanya, pepandai je chokie ni hihi* yeay yeay.. baru lePas tadi celebrate Father's Day.. kami celebrate tak de lah gempak or bombastik.. huhu.. celebrate at rumah jek.. errrkkkk.. alhamduillah opps !!.. sorry sendawa kekenyangan lah pulok.. hihi

seronok sangat-sangat.. tambah lagi, tengok hari ni ayah happy jew ;D best bile dapat celebrate sama-sama... huhu masak sama-sama =D .. memandangkan ayahku ini keturunan jawa, so ibu n kaka cakap nak masak nasi ambeng  * traditional Javanese food (makanan tradisi orang jawa lah)* hihi.. tak tahu ke nasi ambeng tuh apa ? meh aq tunjuk...


TADAAAA !! ni lah nasi ambeng



rindu saat ini, dah lama x makan berjamaah.. huhu.. tak pernah rasa ke ? ish2.. meh la jemput singgah rumah aq jap.. hehe.. kate tak pernah rasa :-) banyak la kami p masak.. huhu.. mai la rumah kami yekk... ni hasil air tangan ibu dan anak2nya.. sedap sangat-sangat.. rasa sekali confirm nak tambah lagi.



KHAS BUAT AYAH YANG DICINTAI :
tiap saat aku menghitung kerinduan terhadapmu…
hinggalah sekarang baru aku tersedar
ia sudah melimpah ruah….
kerana ayah aku disini
kerana ayah aku gembira
kerana ayah kuterasa bahagia…
ayah oh ayah
ayah…
semenjak kecil aku dibesarkan bagai menatang minyak yang penuh
semenjak kecil aku dimanjakan dengan belaian gurauanmu yang indah
semenjak kecil aku diberi penghargaan umpama seorang raja
ayah…
ketika aku mengalah…
engkau semangatku
ketika aku sakit…
engkau penawarku
ketika aku bersedih…
kau air mataku
ketika aku ketawa
engkau riangku
dan ketika engkau berduka?
aku harap akulah penawar duka laramu
terima kasih ayah sebab menyayangi kami
terima kasih ayah kerna
engkau sanggup berkorban masa, tenaga dan wang ringgit
tanpamu aq tidak akan ada di muka bumi ini..
Terima kasih atas segala-galanya,
SELAMAT HARI BAPA, AYAH…

TERIMA KASIH AYAH !!!
SAYA SAYANG AYAH SAYA :')

khas buat ayah : MOHD IDGIHAT BIN HJ. SABIKIN
<--- ok tak chokie buat ? hihi *perasan sudah chokie ni*
daripada : isteri a.k.a ibu dan anak2 tercinta

HARGAILAH JASA PENGORBANAN AYAHMU,
TANPANYA.. TIADA LAH KITA :')

8 comments:

  1. Selamat Hari Bapa untuk ayah awak :)

    ReplyDelete
  2. @Siti Sara : hehe :') thank you sara ^-^ Selamat Hari Bapa juga untuk papa awak =D

    ReplyDelete
  3. happy father day untuk ayah kamu...wah, xkisah ah mcm maner pon smbtn yg pntg happy family..

    p/s: ayie jalan2 sini dan follow

    ReplyDelete
  4. @cucu umie : hehe terima kasih ayie :) happy father day too ayie (: hihi betul2.. janji happy family ;D thank so much ayie ^-^

    ReplyDelete
  5. @cik kacak : hehe.. muahaha <3 saya pun :) slmt hari bapa wat ur dad

    ReplyDelete
  6. heppy father day t00 u ..
    anak owg jawa ke ??hihi

    ReplyDelete
  7. @ツ mIsS NaDEa ツ : thank nadea :D hihi yeap ^^' anak org jawa. haha :P

    ReplyDelete

Just leave your comment, suggestion, or anythings.
InsyaAllah i will reply it.


Jazakumullahu khairan kathira.
Moga memperoleh manfaat. Moga Allah redha :)) ♥