Cinta tak mengenal kau siapa. Ehh ?

Assalamualaiakum. . .
Segala puji bagi Allah tuhan mentadbir seluruh alam dan salam atas junjungan Nabi Muhammad SAW serta ahli keluarganya dan para sahabat.


Ehehehehehe *tersengeh-sengeh*

Lucu, kelakar, betul-betul mencuit hati gelagat adik librian sekolah miza yang baru berusia 13 tahun form 1 kelas Rancangan Khas 1 (1 KRK 1) kata dia jatuh cinta dekat miza. 

"I love you so much forever akak"

Hahaha mula-mula layankan jela budak ni. Lagi pun dia anak cikgu BM miza. FB yang dia guna pun FB mama dia. Habis lah kau miza >.< Warghhh nasib dah habis sekolah. Takut jugak dalam hati ni.

"Akak sebenarnya saya telah jatuh cinta kat akak, kbye, i love you so much"

"Alamak godaan syaitan"

"Akak ?? On balik, akak dah baca ?"

Seriously ayat dia buat miza geli hati. ^____^ Comel je perangai awak kan adik ahahaha.

"Saya memang betul-betul sukakan akak"

"serious ni ! Akak ni kan !"

"Akak boleh couple ?"

Ahahaha sampai part ni raasa nak lempang pun ada. Haish sabar je la. >____<

Tapikan ada ayat dia buat miza rasa betul-betul pilu, betul-betul terasa sebak dengan ayat dia. Sedih, rasa nak menangis pun ada. Hmm

"Nanti tahun depan rombongan pustakawan dah tak best sebab dah tak ada akak yang tersayang nih!!"

Sumpah sebak apabila dia cakap macam tu, confirm miza akan rindukan hero-hero librian SMK Datuk Menteri, Ayer Hitam, Batu Pahat, Johor ni. Tapi paling lucu apabila dia kata muka miza macam ex awek dia. Haish adik-adik kecik-kecik dah pandai XD

Hmm lepas ni memang betul-betul akan rindukan semua budak-budak librian lagi-lagi dekat geng pink SMK Datuk Menteri, Hero-hero librian, Ghuhan, Amir, Afiq, Azizi and the geng (Tak ingat nama >.< Ahaha), Puteri-puteri librian, paling rindu nak dengar orang panggil perkataan IBU atau MAK dekat miza.

Lepas ni dah tak dengar usikan daripada dia orang semua, Rindu nak kawal dia orang jalankan tugas, rindu nak dengar gelak tawa dia orang. Hmm RINDU ! ! ! ! ! ! ! ! :(

Buat adik amir, moga rasa cinta adik tu Allah bawa terbang untuk mencintai ya Rabb dan rasul junjungan nabi Muhammad SAW. Aamiin :') 

Ni Aku lukis
Miza, Zulaikha, Nurin, Iman.
Ni pula Anis yang lukis, alaa dia pernah jadi follower kak Lyssa yang ke 44 444 Ahaks XD
Iman, Nurin, Hasliana, Anis, Aku. Zulaikha. Mereka semua sahabat saya :)
P/S : Kalau nak cerita pasal budak kelas memang lagi lah, banyak suka dan duka. Ohh esok dia orang rancang nak buat BBQ. Nyum nyum :P
P/S 2 : Malam ni malam Jumaat. Jom baca yassin mintak Allah lembutkan hati penanda SPM ^__^
Sesungguhnya yang baik itu datang daripada Allah, dan serba kekurangan itu datang daripada diri miza sendiri. Insyaallah ada masa kite berjumpe lagi. Serba serbi kekurangan miza mohon ampun dan maaf. Wassalam. 

18 comments:

  1. Subhanallah.. cumillnyer awk lukis ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehehehe jazakillahu khairan kathira sayang. Suka-suka je tu ^_^

      Delete
  2. Thank you for listing me in your bloglist. Finding you blog is a bliss.. Keep on blogging. I love the way you blog. Ini bukan spam ye.. Ini betul-betul Deaday dari Vespa Buruk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehehehehe tu dah lama la kak. lagi pun saya suka sangat hasil lukisan akak. cantik :D You're welcome. ehehe terima kasih terima kasih *tunduk muka* . Terharu :'D

      Delete
  3. kesian amir, hahaha.. apa-apapun memang terbaik lukisan awak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhu tu la, tapi tak boleh la nak terima cinta dia tu sekarang ni. Mahu kena marah dengan mama dia. Dah la masa jamuan kelas mak dia kata pizza miza bawak sedap siap sampai bilik panatia dia cerita. Maluuuuuuuuuuu >.< Hehe terima kasih. Jazakillahu khairan kathira :D

      Delete
  4. dtg sesi mlm..nk bgtau...entry mentarang di blog akak tuu ada laa gambar yg telah siap masak... mungkin tak tgk betol betol..kot...ehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohh hehe tu la tengok macam tak masak. Baik la akak *Masuk muka dalam baldi. >___<

      Delete
  5. hehee budak2 miza..t rindu gelak tawa mereka..

    cantik lukisan miza.. berbakat sungguh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi tulah kak memang akan rindukan dia orang :') huhu terima kasih kak lukisan tahun lepas upload balik. hihihihi jazakillahu khairan kathira ^________^

      Delete
  6. Kelakar jer dgr crita awak. Macam cumil jer.. hihi :D

    ReplyDelete
  7. Alahai.. Boleh dia suka kakak miza dia ya.. Hihi, cinta tak mengenal siapa gitu ya.. Hmm, tak apalah.. Nanti dia jumpalah tu dengan orang yang tepat pada waktu yang tepat. Biasa lah tu gangguan bila baru nak meningkat remaja.. Ehehe.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehehehe alahai bila fikir-fikir beza 4 tahun je kot. Sekarang memang rasa jarak jauh. Nanti dah besar dah jumpa dekat luar, tak rasa perbezaan umur sangat apabila teringat ayah dan ibu pun jarak 10 tahun. Ekekekek >_< *Nyorok muka belakang penyapu. Maluuu. Hahahaha. Aamiin ^_^

      Delete
  8. Comel je budak tu..hiks...btw, geng pink awk cantik! Like it.. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe tu la memang budaknya comel. Ada gambar dia. tapi segan nak masukkan ^^" Alahai. terima kasih sangat-sangat you too comel sayang ;)

      Delete

Just leave your comment, suggestion, or anythings.
InsyaAllah i will reply it.


Jazakumullahu khairan kathira.
Moga memperoleh manfaat. Moga Allah redha :)) ♥