Bila aku tengok kau je blur , bila kau tengok aku je aku blur --'

Bismillahirrahmanirrahim .
Assalamualaikum . . . 

Hai korang , blog kembali menyepi ditemani dengan labah2 yang membuat rumah yang ingin bermadu asmara dekat blog ni . Biar lah mereka kan? Makhlu tu pun nak hidup gak, macam kita sebagai manusia nak membiakkan generasi dia. #hohoho abaikan miza merepek ape. --' skali skala. Hari ni miza nak guna ganti diri 'AKU'. Da lama aku yok yoo oo baikkan ? hari ni nak mengganas jap . huahuahua *gelak kejam sambil pegang parang* #Dyorang tak takut pun lah =3=

Pada petang yang indah ditemani dengan hujan yang renyai-renyai ditambah pula angin sepoi-sepoi bahasa *ya allah sedapnya dibuyai mimpi bersama aaron ajis bermadu asmara* yang mengatakan aku berkurun lamanya meninggalkan suami dan anak-anak mencari nafkah untuk menyara kelurga tercinta. Aucaaakkkk mama dah balik ! ohh rindunya dekat jiran tetanggaku yang baik hati semuanya.  Kuberlari bagaikan awan nano yang mengibas rambut gerbangnya untuk mendapatkan dia. Kupelok erat-erat dirinya dan kucium dahi dan pipinya yang gebu tanda aku rindu padanya. Lalu aku berkata "Awak saya rindu awak" sambil menangis teresak esak.



Dengan hati yang melanda kerinduan terhadapnya, aku terus meluahkan segala perasaan yang kupendam selama ini. Tapi apakan daya tidak semua dapat kuluahkan sebab bila aku melihat wajahnya aku selalu terdiam lalu mukaku akan bertuka wajah menjadi. . . .

Sambil gigit bibir menahan kegeraman ! Idea wa da wa perap lama sangat sampai leh wat jeruk . Aku tak tahu nak bebel ape . Sebab aku tengah blur --' Ohh demm ! mencik ! korek korek korek idea . ok miza mintak maaf sebab entry ni mengarut T_T jangan baling lori at miza . baling makanan tak pe :3 *tak baik membazir*

korang pernah alami macam ni tak ? hohoho =3= rasa nak baling je kan computer ni . boleh dapat komputer baru . ok la miza tahu korang bosan dengan miza . wuwuwuw *nangis guling2* tak pelah . Baik miza hadap buku. kerja melambak kot . Korang jangan la bosan dengan miza . Sebelum nak hadap buku meh la miza nak ziarah jiran tetangga . Mana tahu dapat skandle barukan ? :D

P/S : Hari ni otak tak betoi sangat tu yang mengarot. Maaf tau. Ketandusan idea T_T. Miza tahu miza mencarot. Sesungguhnya yang baik itu datang daripada Allah, dan serba kekurangan itu datang daripada diri miza sendiri. Insyaallah ada masa kite berjumpe lagi. Wassalam :')

46 comments:

  1. sabar kak. :) biasalah tuu. hehehe
    kadang2 kita tgh blogwalking time tu idea datang :D hehehe relax je okay

    ReplyDelete
  2. huihhh intro nak mengenovel aje mu ni hahahha

    ReplyDelete
  3. intro x boleh belah..haha..cam novel gitukkk..heheh..akak pon penah mengalaminya..timeline tu memula je beriye..x lame kang..konfem menyampah..x tipu nih..tu yg akak dah download removal utk timeline..xpelah..diri sendiri je boleh nampak..x rase semak..:D

    ReplyDelete
  4. tu diaa . budak spm taun depan . haha :P

    ReplyDelete
  5. yeahhhhhh !!! cik chokie dah update...hehehehhee...miss you :3 eheee

    ReplyDelete
  6. aah..mun pun pernah gak jadi macam ni..

    ReplyDelete
  7. @cik najihah : HAHA hyperbola eh ? huhuu xperasan lak .

    ReplyDelete
  8. @Detective Fiqa : err da cukup sabar da ni . tu la bile time miza busy berkepul2 idea muncul . tp xde masa nak taip . haha ok sayang :') insyaallah miza sabar . hupp fuhhh tarik nafas lepas ^_^

    ReplyDelete
  9. @ekabukanmakcikkau. : hohoho :3 saya bukan lah seorang penulis novel, hanya penggali kubur mak senah je =3= *stop merepek* haha maceh budak.

    ReplyDelete
  10. Hohohoh !! kan dah update.. merepek jelah manjang eahh. asalkan update blog nii. hahaha !

    ReplyDelete
  11. @myra azraff : hahaha kfine dah 2orang cakap macam novel :3 #kembang sat . terasa macam ada ciri2 nak jd penulis nobel . hahaha err haah timeline dulu semua orang cakap ohsemm . tp sekarang ramai nak delete . tp kan kak , time line tu ada baiknya , mybe allah nak tunjukkan dosa2 yg kite penah buat dulu . kikiki ^_^

    ReplyDelete
  12. @Cik Orkid : hahaha haah saya budak SPM tahun depan ^_^ bub tu nampak baik . hahaha :P

    ReplyDelete
  13. @Hakimy Zamri : hehehe wahh wahh abang retiss rindu kite leww :3 #huh pengsan . hahaha :D

    ReplyDelete
  14. @cik mun : kan ? errr blur =3= ketok2 kepala xmoagak keluar :3

    ReplyDelete
  15. @Arep Skema : hahaha takot kena rejam dengan arep punya pasal XD .

    ReplyDelete
  16. huhuhu..bebel2 comel je miza ni...amboih, siap suami n anak2 lagi..padahal baru 16 tahun ek?huhu

    ReplyDelete
  17. part aaron aziz x tahan tu..laki org tu oi hahaha penat aku gelak bc

    lama beno ko perap idea smbl x tkuar haha

    ReplyDelete
  18. hahaha..aku ingat ko tgk muke sape jadi blur..hahahha..xpe. bykkan membaca dan peka keadaan sekliling nnt dtgla idea tu. hekhek. pandai je aku nasihat padahal aku pun same.

    gohjes la sahngat kan..hahahaha..ada x-change project. kalau nak join inform la.. (^. ^)

    ReplyDelete
  19. @Ayumi Comot : hehee ok ok miza terima hakikat miza suke membebel T_T wuuu . hahaha xdelah kak , hanya berimaginasi dan angan-angan semata-mata . hihi .

    ReplyDelete
  20. @Jue : hahaha tahu tahu . saje je mana tahu dapat hasben setaff aaron ajis tuh . kekeke . hahah tu la pasal perap sampai leh wat jeruk . diketuk2 pakai tukul besi pun dy tetap xnak keluar . hoho

    ReplyDelete
  21. @Hanie Dew : hahaha oppss adik tgk screen blog ni haa tu yang blur . =3= mencik ! sebab dah perap lama sangat . hehe insyaallah kak . hahaha :p xpe kite geng .

    gojes la :D anda sangat comel . hohho nak ikut perkembangan je ^_^

    ReplyDelete
  22. jangan putus asa kawan

    sila korek idea tu balik dan smabung cerita.haha

    ReplyDelete
  23. besela 2 dear
    kdg2 memang xde idea an nak hupdate belog
    p at ni memang nak hupdate sgt2 belog
    kang mengarut kan xpasal2 dpt saham dose lak
    tkowt2..nauzubillah
    pe pun lw xde idea sgt ain ske BW belog org len
    bacer entry diorang
    nak2 yg sal motivation , tazkirah n cinta
    hihi
    :D

    ReplyDelete
  24. jatuh cinta lagi, lagi lagi jatuh cinta.

    Err?

    ReplyDelete
  25. howhowhow.. pagi buat kje skolah dlu ank ibuuu !

    sadis bebenor bce ==" minitik plak hngus ttbe (^^,)

    ReplyDelete
  26. @littledolphin : haha insyallah akan kucuba untuk mengoreknya kemali .

    ReplyDelete
  27. @::WafaIrdina:: : huhu insyaallah kak :') terima kasih atas nasihat akak .

    ReplyDelete
  28. @CekbOlat-bOlat : huhu dah buat da . tinggal sikit je lagi :') err haha

    ReplyDelete
  29. erk,cik x penah lagi mcm ni sbb cik jarang update..so bile bukak lappy n rasa nak update.idea dgn senyum2 malu dtg..hehe

    ReplyDelete
  30. selalu jadi macam niii.
    T_____T

    ReplyDelete
  31. Jangan la ckap kut kuat.malu ahkak ahkak gojes neh..bahahahh.gurau je. Hihi

    ReplyDelete
  32. Puitis kemain ayat dia. Ehehe, miss you =D

    ReplyDelete
  33. sejak sejak ni,selaluuuuuu sgt
    rindu kan kawan2 lama.tp bila nak bual kekokkk -.-

    ReplyDelete
  34. hahah..xpe mengarut pun. update jugak kan..hehe

    ReplyDelete
  35. ibu miza ni berani betul lintas ada lori besar. lori ni pun kekadang kan tak sedar diri, dah la besar, laju, mana dia nampak bende bende kecil kat depan, pastu mana nak sempat brek kalau de pa pe. hissshh..

    ReplyDelete
  36. @O CIKTEDDY : waaahhh bagus la kalau macam tu :D excited idea berkepul2 datang . hee alhamdulillah bagus cikteddy .

    ReplyDelete
  37. @chemay : sabo jelahkan . huhu T____T idea jadi blank.

    ReplyDelete
  38. @Hanie Dew : ala memang akak gojes pun lah :D huhu kan ? humm miza istighfar je. ya allah rasa nyawa di hujung tanduk time tu T__T . tp pape pun alhamdulillah allah masih berikan kami umur yang panjang :')

    ReplyDelete
  39. @ee_blabby : hehe tak tahu tulis ape :') huhu miss you too sayang <3

    ReplyDelete
  40. @syafiqakarim : huhuhu biasa lah tu ^^ . perkara yang selalu berlaku. :')

    ReplyDelete
  41. @amy syahiera : amin. Hahaha .miza dapat A- je bm ^^ . hehe insyallah hope ape yang amy ckp tu suatu doa :')

    ReplyDelete
  42. @najihah sahami : hihihi yelah ^_^ update jugak walau ayat entah pape.

    ReplyDelete

Just leave your comment, suggestion, or anythings.
InsyaAllah i will reply it.


Jazakumullahu khairan kathira.
Moga memperoleh manfaat. Moga Allah redha :)) ♥