Sekarang tengah puasakan , jadi boleh la ?

Bismillahirrahmanirrahim .
Assalamualaikum . . . 


Lamanya lah kan miza menghilang, 3bulan weyh miza tak update blog. Miza rasa akak2 abang2 yang suruh update pun mesti dah muak jemukan ? =.=" Maaf ada sebab-sebab tertentu. Sebab utama MALAS :3 Ok la malas nak cerita pasal ni, sebab akan membuatkan korang bosan.

Sebelum tu miza nak ucapkan Selamat Menyambut Bulan Ramadhan Al-Mubarak kepada seluruh umat islam yang baca blog miza ni. Tinggal lagi 18 hari lagi nak raya weyh hehe ^,^ Eh korang nak tahu tak ? Miza dapat ilham nak update ni masa tengah berak subuh tadi :D Seriously ok. *berkata jujur*

Sekarang dalam bulan puasakan ? Bulan ramadhan syaitan semua diikat jadi tak ada seekor syaitan lah kan nak goda kita bagai kan ? Jadi kalau syaitan tak ada maknanya kita boleh la buat benda ni ? Actually, benda yang kite selalu buat, tapi ramadhan tak payah buat.. sebab tak de syaitan. Ehem ehem.. ehh yeke ? -..-' Al-kisah...

Masa berak tak payah tutup kepala sebab syaitan tak ada.
Cikgu miza cakap nak masuk tandas kena tutup kepala, sebab masa kita buang air dekat jamban tu syaitan akan tenggek atas kepala kita. Dia ikut berak sekali dekat kepala kita.

Bila ramadhan menjelang kite bebas berak dengan muka yang ceria dan menawan. Awwrr 

Bulan ramadhan ni makin cergas.. masa bulan ramadhan ni dah tak boleh nak bagi alasan kalau cikgu tanya lagi 
Cikgu : Kenapa awak tidur dalam kelas masa saya mengajar
Murid : Syaiton punya kerja cikgu
Cikgu : hamek kau ni syaitonnya
*pangggg !* tak memasal dapat lempang free weyh ^,~
Moral of the story : Setiap kebaikan perlu dilakukan secara istiqamah (berterusan). Jangan sesekali mengambil kesempatan dalam kesmpitan. ehh ehh. Selamat Hari Raya..

sesungguhnya yang baik itu datang daripada Allah, dan serba kekurangan itu datang daripada diri miza sendiri. Insyaallah ada masa kite berjumpe lagi. Wassalam.

16 comments:

  1. betul tu. kalau nak buat, biar berterusan. jangan jadi mcm hangat-hangat tahi ayam..hee

    ReplyDelete
  2. H₳H₳H₳H₳!! tergelak guling-2 baca entry ni.Nice ! ;D

    ReplyDelete
  3. HAHA .. comel la ..


    __________________________________

    MINTAK KERJASAMA
    sudi kiranya singgah di blog saya dan blok page yang berunsurkan seksualism & porno supaya dapat selamatkan gadis melayu sekarang

    PERHATIAN : Kepada Gadis Melayu Yang Cun Melecun

    tq ..

    ReplyDelete
  4. eh eh .. ad org update .. hehe . senget lahh . dapat ilham mase yayakkk . euuu ...

    ReplyDelete
  5. Comel nya si pemberak itu. K..haha.

    ReplyDelete
  6. pehhh tahikkk.. ejejejeje..

    asal akak tertarik dgn ituu ? mugkin sbb seni :)

    ReplyDelete
  7. @^^eKaTiKaH^^ : Yeap , setuju . setiap kebaikan perlu diteruskan :)

    ReplyDelete
  8. @Ǥнαи : haha dahsyat sampai gelak guling guling XD terima kasih :*

    ReplyDelete
  9. @Fatin Farhana Binti Ramli : haha kan kan ? tang mana yang comel ? taiknya atau pemberaknya ? haha done :)

    ReplyDelete
  10. @Shawn Razaleigh : Sebab nak menyomelkan dengan si pemberak :D

    ReplyDelete
  11. @CekbOlat-bOlat : hoho terima kasih kaka bolat ;D seni kah itu namanya ? :)

    ReplyDelete

Just leave your comment, suggestion, or anythings.
InsyaAllah i will reply it.


Jazakumullahu khairan kathira.
Moga memperoleh manfaat. Moga Allah redha :)) ♥