Call Ayah.

Bismillahirrahamanirrahim.

Hai korang. Maaf sebab lama sangat tak update blog ni. Lama sangat menyepi. ^^"

Hari ni nak cerita pasal ayah miza. Tetiba rindu kat ayah.



Hari tu miza call rumah, then yang angkat ayah. Miza jenis kalau ayah dah angkat, miza akan bual dulu dengan ayah lepas tu baru cari ibu. Hahahaha.

Sebab dulu pernah masa miza kat rumah, abang kakak asyik bila call je cari ibu. Sampai satu hari tu ayah merajuk. Alahai ayah kesayangan adik ni :') 

Then bual-bual la dengan ayah,

Miza: Ayah sihat?
Ayah: Adik sihat?
Miza: Alhamdulillah sihat.
Ayah: Alhamdulillah ayah pun sihat.

Miza: Ayah dah makan?
Ayah: Adik dah makan?
Miza: Alhamdulillah mimi dah makan dah tadi.
Ayah: Alhamdulillah ayah pun dah makan.

Miza: Ayah buat apa?

Ayah: Adik buat apa?
Miza: Adik tengah cakap dengan ayah la.
Ayah: Ayah pun tengah cakap dengan adik la.

Lepas agak dah puas cakap kat ayah, mula lah miza cari bidadari syurga buat ayah :*

Miza: Ayah... Nak cakap dengan ibu.

Ayah: Adik... Nak cakap dengan ibu.

Miza: Ayah.... Nak cakap dengan ibu.
Ayah: Ibu keluar la dik.


Ya Allah comel je ayah miza ni. Rasa macam time tu jugak nak balik rumah salam, peluk, cium ayah. Sejuk je setia kali tengok raut wajah ayah. Moga Ayah ibu sentiasa dalam pelukkan kasih sayang dan rahmat Allah :') <3

5 comments:

Just leave your comment, suggestion, or anythings.
InsyaAllah i will reply it.


Jazakumullahu khairan kathira.
Moga memperoleh manfaat. Moga Allah redha :)) ♥