Movie Review : INTERSTELLAR.

Bismillahirrahmanirahim.
Segala puji bagi Allah tuhan mentadbir seluruh alam. Selawat dan salam atas junjungan Nabi Muhammad Sollallahu A'laihi Wa Sallam serta ahli keluarganya dan para sahabat.




Hari rabu 12/11/2014 sahabat miza, Anis call.
"Miza jom hari khamis ni kita keluar dengan Hasliana sekali. Rindu nak jumpa korang ni. Cepat la tanya mak kau sekarang"

"Ermm, jap lagi la aku tanya mak aku. Nanti aku bagi tahu kau ok."

K fine pagi khamis tu baru miza bagi tahu ibu yang khamis tu nak keluar. Itu yang buatkan anis geram dengan aku. Mihmihmih. And macam biasa my beloved sister akan meng-offer-kan diri untuk jadi driver. That's why i love my sister very very much. 

Sampai je Batu Pahat Mall, kakak letak kita orang depan pintu and give me some money. Sampai mall around 12 p.m. Tak tahu nak pergi mana. Has bagi cadangan nak tengok wayang. Ok seriously tak tahu nak tengok cerita apa.

"Kalau tanya aku, catoon la jawabnya yang aku akan tengok" -Anis.

Jeng jeng jeng. Mata anis tajam pandang satu poster besar INTERSTELLAR.

"Miza has, korang mesti nak tengok cerita ni kan. Lagi-lagi miza ni. Pasal angkasa tu" -Anis.

Miza dah senyum-senyum je time tu.

"Ok kita decide tengok 1 cerita je senang. Tak payah berpecah" -Hasliana


Ok dipendekkan cerita wayang start 1.45 p.m, 3 jam jalan ceritanya. First time masuk panggung tak bawak pop corn. Bajet -,-' k. Fufuffuuu. Seriously mula-mula cerita sumpah ngantok yang amat dengan perut yang kenyangnya. Tiba-tiba sound effect dia kan. Terkejut kau. 

Hahaha seriously miza dalam panggung bising gila dengan has. Anis diam je. Tapi tak ada la cakap kuat sangat. Can imagine ? Wkwkwkwkwkkk. XD

Credit jalan cerita ni kepada : Kerusi Burok.

Kalau korang nak tahu lebih mendalam betapa seronoknya cerita ni saksikan lah :D
Serious, tak rugi pun. Sangat-sangat la best ! Dengan dikaitakan dengan Third Newton Law, Quantum number. Memang best sebab dapat kaitkan dengan apa yang kita belajar. Hee.

Memang kena la dengan jiwa miza yang bercita-cita nak jadi astronomi fizik ni ^^

Ohh yaa, bila tengok cerita 2012, Gravity, Interstellar makin la membuak-buak miza nak gapai impian miza jadi seorang Astronomi. Yeahh saya punya tujuan dan mission saya.

InsyaAllah miza nak buat kajian. Nak cuba bongkar kebenaran disebalik tipu daya orang barat. Cari planet lain untuk selamatkan diri ? Hm.

 Akhirat yang kekal abadi yang Allah janjikan dengan Syurga dan Neraka sudah Allah beri. Hanya tinggal kita untuk buat pilihan.

Doakan miza. :')
Bercita-cita ingin menjadi seorang Astronomi Fizik. Tak perlu sampai ke bulan. Cukup sekadar mengkaji ciptaan Allah di bumi berlandaskan Al-Quran dan hadis. InsyaAllah. Aamiin.
Love my sahabat so much. Kami sahabat. Kami legend. Moga Allah redha 
Kalau korang tahu cerita (movie/buku) pasal angkasa bagi la tahu :)

Sesungguhnya yang baik itu datang daripada Allah, dan serba kekurangan itu datang daripada diri miza sendiri. Insyaallah ada masa kita jumpe lagi. Segala kekhilafan miza mohon ampun dan maaf. Wassalam.

Allahhumma Solli `Ala Muhammad.

20 comments:

  1. kenapa akak rasa ramai review movie nih. mesti movie nih best sgt.. nk ngok wayang hadoi jauh.. tp nk ngok wayang ngn sape pulek kan. xpe.. tggu movie nie kua kt youtube jela..hahahah

    miza yg mne ni? comel je.. best ade sahabat cmni.. kwn2 akak smua jauh. nak jumpa susa. wuuuu ><

    ehhh miza duk BP ka? ingat duk JB ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihihiii. Ni pun pergi tengok tak rancang. Main pergi je. Tak tahu pun pasal kewujudan cerita ni. Miza jarang jalan-jalan g bandar dengan kawan-kawan. Kadang nak tgk cerita2 pun mintak kat hard disk abang. XD

      Cuba la teka :P Tak ada la gurau je. Miza yg tengah-tengah. ^^

      Haah. Area BP tapi duduk Ayer Hitam ;)

      Delete
  2. fuyohh tgk wayang. untunglahh~~ hahaha
    btw bittaufiq wannajah . semoga dapat kebenarannya :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaa tu pun lagi untung sebab tak ramai orang ^^ hee.

      Aamiin.. InsyaAllah. Jazakillahu khairan kathira akak :D

      Delete
  3. lama jugalah tak jejak panggung wayang.. :)

    ReplyDelete
  4. Ramai juga yang kata cerita ni best tapi akak dah lama sangat tinggal fizik bagai ni. Kalau pergi tengok, agak-agak boleh faham ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sangat-sangat la seronok. Hihi. Dia ceritanya sedih ada, advanture ada. Yang tak boleh tahan sound effect dia suka gimik lebih XD

      InsyaAllah boleh ;) Tak ada la fizik sangat. Ada la campur dengan kimia sikit. Hee

      Delete
  5. ramai cakap citer ni best kann.. tak berkesempatan lagi nak g tgok.. takde geng. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sangat best ! Tak rugi tengok. Hihihi. Jom pergi dengan miza *Angkat kening kiri berkali-kali. Senyum lebar-lebar. Heee. :D InsyaAllah ada rezeki pergi la tgk ^_^

      Delete
  6. Replies
    1. Aamiin. InsyaAllah. Abang lee doakan ea. Jazakallahu khairan kathira :D

      Delete
  7. Gudlak miza, nak jadi astronomi fizik?? Terbaikk. Mengkaji sains islam. Moga dipermudahkan segalanya. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jazakillahu khairan kathira akak nies :'). InsyaAllah. Aamiin ^_^

      Delete
  8. macam best je .... nnti nak tgk wayang ... tpi tk tau nak tengok cerita apa .. hehe , cita ni cam best je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tengok la cerita ni. Best sangat-sangat. Hee tak pun tengok cerita cartoon Baymax. 3D lagi. Hehehe. Nanti kalau dah tgk review la sikit ^_^

      Delete
  9. Akak pun baru layan minggu lepas. Terlalu banyak Vocab Fizik yang di luar jangkauan.kehkehkeh

    ReplyDelete
  10. Macam best je. Tapi nak tunggu keluar kat youtube haha dah carik tak jumpe.

    Sebab takde geng nak pi tengok wayang :(

    ReplyDelete

Just leave your comment, suggestion, or anythings.
InsyaAllah i will reply it.


Jazakumullahu khairan kathira.
Moga memperoleh manfaat. Moga Allah redha :)) ♥