Alhamdulillah sahabat sejati Allah temukan untukku

Bismillahirrahmanirrahim. Dengan nama Allah, yang Maha pemurah, lagi Maha mengasihani. 
Assalamualaikum . . .
Kadang-kadang kita terfikir bahawa kita boleh bersendirian dengan ditemani oleh air mata, tetapi sebenarnya seorang sahabat sejati itu penting untuk kita luahkan segala suka dan duka :')
By the way, walau ape pun berlaku hanya allah yang peratama . sebenarnya kita memang boleh hidup bersendiriankan ? Sebab Allah swt sentiasa ada dengan kita, sentiasa bersama hambanya .Walau pun kite tidak menadah tangan, Allah maha mengetahui . Sebab mengetahui itu adalah antara sifat Allah swt :)

Seorang , dua orang mahupun ramai sahabat dan rakan kita itu semua adalah anugerah allah kurniakan untuk kita . Alhamdulillah allah mengurniakan miza sahabat yang sudi berkongsi suka dan duka, ada yang suke membuat orang lain tertawa, menasihati sesama sendiri and so on .
Terima kasih sahabat kerana engkau sentiasa ada di sisiku kala diwaktu aku senang dan susah serta suka dan suka .
Sekarang ni dah masuk tahun 2012 kan ? Belum terlambatkan nak wish at korang semua Selamat Tahun Baru. Semua orang pasang azam masing-masing. Pape pun insyaallah kita akan tercapai azam kita. Azam miza ? Banyak la jugak yang miza pasang azam. Pape pun yang penting miza nak tinggkatkan iman miza kepada allah, nak memperbaiki ibadat miza, n insyallah nak khatam Al-quran lagi . Insyaallah akan terlaksana :) insyaallah nak jadi yang terbaik di sisi Allah dan kita semua akan mendapat keredhaan dan keberkatan Allah swt . Amin .

47 comments:

  1. sahabat sejati teman abadi kan ? hehehe

    ReplyDelete
  2. btol2....sekang ni ssh nak dpt kawan yang betol2 sejati... huhuh...

    ReplyDelete
  3. selamat tahun baru n semoga ikatan persahabatan antara miza dgn kawan miza tu berkekalan sentiasa.. amin... (:

    ReplyDelete
  4. alhamdlillah.. slmat thun bru.. =)

    shabat <3

    ReplyDelete
  5. wah.semoga azam miza tercapai dengan jayanya.semoga dipermudahkan segalnya oleh Allah.

    ReplyDelete
  6. @Detective Fiqa : hee yeap :) insyaallah sahabat sejati teman abadi kite ♥

    ReplyDelete
  7. @CCICute Design : banyakkan berdoa la . supaya allah temukan kite dengan kawan yang sejati ^_^ insyaallah . hee peace kak cci .

    ReplyDelete
  8. @CekbOlat-bOlat : selamat tahun baru gak ibu bolat . hehe =)

    ReplyDelete
  9. @Cik Gee : selamat tahun baru gak cik gee :) insyaallah, amin ya robal alamin (: terima kasih cik gee ♥

    ReplyDelete
  10. wah..sangat suka azam miza :D
    sahabat sejati nie memang anugerah allah yang sangat bernilai kan..bukan senang nak cari sahabat yang betul2 sejati..
    neway,slamat tahun baru miza and smoga dapat mencapai semua azam tahun baru! :D

    ReplyDelete
  11. @Miss Nadya : yeap :D alhamdulillah . memang seronok bile kite ada kawan sejati . :)

    ReplyDelete
  12. @Hanie_Dew : insyaallah kak . amin ya robal alamin :) hope boleh laksanakannya . insyaallah ^^

    ReplyDelete
  13. @Teenager Housemaid : terima kasih awak :) selamat tahn baru gak . :D hope tahun ni lebih baik dari tahun lepas . hee

    ReplyDelete
  14. shbt sejati adlh someone yang akn berada disisi kita saat kita sush dan snang :)

    ReplyDelete
  15. selamat tahun baru..:)

    teman sejati suka duka mmg susah nak jmpa..hargai la dia k..:)

    ReplyDelete
  16. hamba datang singgah di halaman sahabat seagama =)

    ReplyDelete
  17. alhamdulillah la, hargai la kawan2 tu pula ok, selamat berkenalan

    ReplyDelete
  18. susah nk cri kawan sejati..tp alhamdulillahca da jumpa.. :)

    ReplyDelete
  19. Hahaha!! Nama lebih kurg sama la..G'luck F4 btw..and SPM ;-)

    ReplyDelete
  20. @Syahirah Suhaili : terima kasih kak diela :') hee yeap anugerah allah yang sangat sangat bernilai . kite rajin rajin la selalu mendoakan sahabat kite jugak :) hee insyallah allah akan temuakan kite . amin ya robal alamin . insyaallah kak :D . selamat tahun baru juga kak syahirah . hihi da lambat . pape pun thank you very much bg adk semangat :D

    ReplyDelete
  21. @Juliet_iRa~" : selamat tahun baru juga ira :)

    hehe insyaallah . i'll try . miza manusia yang sangat lemah :')

    ReplyDelete
  22. @3no gr33ny : hihi terima kasih . hamba sangat berbesar hati kalau hamba juga sudi singgah ke blog hamba :)

    ReplyDelete
  23. @fiq. : alhamdulillah :) . insyallah . selamat berkenalan juga awak :)

    ReplyDelete
  24. @Choki : hihihi kan ? :P nama samaran je kite sama . hee thank you . amin :) selamat berkenalan .

    ReplyDelete
  25. @Ca Cik Duyung : alhamdulillah ca . :) bagus lau ca suda jumpa sahabat sejati ca . miza doakan kekal abadi hingga syurga :) amin .

    ReplyDelete
  26. hidup ni perlukan kawan..xleh hidup sorang2..

    sbb kita xmampu nak tanggung perasaan seorang diri..

    ReplyDelete
  27. @Juliet_iRa~" : betul3 :) sebab tu la allah jadikan kite berpasang pasangan .

    ReplyDelete
  28. @merahitujambu : terima kasih kaka :) lukisan akak lagi comel :D

    ReplyDelete
  29. terharunya :D
    tapikan asal doodle aku comel sangat XD

    ReplyDelete
  30. @anis : hihihi . terima kasih anis :')
    hahaha da mula da dia . tu diaaa dy da pasan diri dia comel . haha kau kan memang comel :D

    ReplyDelete
  31. rsenya bole je survive jd lone ranger ;)

    ReplyDelete

Just leave your comment, suggestion, or anythings.
InsyaAllah i will reply it.


Jazakumullahu khairan kathira.
Moga memperoleh manfaat. Moga Allah redha :)) ♥