Tua-tua la mesti kena sweetkan ? :D

Bismillahirrahmanirrahim .
Assalamualaikum . . . 

Hai korang, apa khabar ? Da lama miza menyepikan ? Ya Allah dekat sebulan tak update blog Cik Chokie ni . Sorry sangat, seyesly form 4 da tak sama macam form 3 dulu. Jadul pact gile. seyes nak hadap computer pun xsempat. hihi. Dulu 8 subjct je sekarang 10 subjct. hayoo insyaallah saya boleh :) 

Miza kan lau jalan-jalan or santai-santai depan rumah suka sangat lau tengok makcik pakcik or atok nenek ni jalan bedua-dua or naik moto sama-sama pelok-pelok . haha sweet je kan ? Itu bukan buang tabiat ok, time tua2 la makin mengeratkan hubungan yedak ? 

Nenek Peace Yaw ! ^_^V haha virago betul nenek ni
Ce tengok sweet je atok ngan nenek ni kan ? siap main belon ag at taman tu fuhh so sweet :D . hehe seyes miza suka sangat tengok macam ni. Nak sangat nanti bila tua kekal kebahagiaannya . Tak nak masa muda-muda je panggil ayang abang, darling baby, and so on . Tapi bila tua dah tak paggil macam tu lagi --' siap berengkau aku lagi . tamoa tamoa . Nak sampai tua panggil ayang ayang . kehkeh 

Atototo so sweet :D hehe seronok kan bile tengok mak ayah kite dan keluarga kita bahagia . heee
Miza mintak maaf jika ada tersilap bicara tersalah menulis . Yang baik datang dari Allah yang kekurangan datang dari miza sendiri . Sekian, wassalam.

P/S : Kekurangan mood nak up to date blog --' busy bila dah masuk form 4 nih . Mengalahkan budak exam besar . :3

83 comments:

  1. time tua dah lupa.. sebab tu lupa nk ber"Ayang" ke ape.. haha

    ReplyDelete
  2. ahahaha..comelnyaa atok nenek..sweet je

    ReplyDelete
  3. serius bercinta lepas kahwin memang swettt teramat. df percaya tu. nak nak. tgk ibubapa kita bergurau sudah. hehe sweeett :)

    ReplyDelete
  4. kan sweet je kalau tgk org2 tua romantik2..tp kan cam daddy aku dia mcm segan nak tunjuk kat public kalau mummy aku ajak pegang tangan haha

    ReplyDelete
  5. wah...best jek dapat pasangan yang cam ni..sentiasa romantik sampai ke akhirnya.....

    ReplyDelete
  6. belajar rajin2..nanti xmenyesal kemudiaan hari

    ReplyDelete
  7. hope hbungan pon still cmni smpi ke tua..amin.

    ReplyDelete
  8. hehe... memang suwiiittt giler.. XD

    ReplyDelete
  9. ihihihi..sweetnyaaa doodle tu ;)

    ReplyDelete
  10. @adiba ramli : hee an ? tua tua la wajib sweet . jgn muda je ^_^

    ReplyDelete
  11. @keri ikhwan : cehh . hahaha ape lah . ni kes abg keri la an yang cepat lupa . xpe . t miza saling ingat mengingati :)

    ReplyDelete
  12. @merahitujambu : hahaha terima kasih kak tirah :) . harus la kena sweet :D

    ReplyDelete
  13. @semutsengal : hahaha tu bukan atuk nenek miza la . tu angan-angan masa depan :D . atuk nenek miza un xtahu la dyorg sweet ke tak . bub time miza besar atuk da sakit :')

    ReplyDelete
  14. @semutsengal : hahaha tu bukan atuk nenek miza la . tu angan-angan masa depan :D . atuk nenek miza un xtahu la dyorg sweet ke tak . bub time miza besar atuk da sakit :')

    ReplyDelete
  15. @Detective Fiqa : hehe yeap . miza setuju sgt ngn fiqa :) memang sweet sangat2 lau cinta lepas kawin tu . hee ibu ayah miza selalu gurau . suke tgk ^_^

    ReplyDelete
  16. @Jue : hee yeap . so romantik :D . feww . hahaha biase letuww ^_^

    ReplyDelete
  17. @Katak Bulat : kan ? nak sangat macam ni bila dah besar nanti :D hehe

    ReplyDelete
  18. @3no gr33ny : insyallah kak :) . terima kasih kerana tuan hamba sudi ke blog patik . hehe

    ReplyDelete
  19. @Cik Yatt : amin ya robal alamin . insyaallah cik yatt :)

    ReplyDelete
  20. @era kecik : hahaha . kan ? memang sweet sangat ^_^ heee

    ReplyDelete
  21. memang sgt2 sweet. tak macam skang ni kan.. kdg2 tak sampai setahun dah berpisah/cerai..

    ReplyDelete
  22. @Cik Gee : betul3 . kite doa la dari sekarang insyaallah . kita kekal abadi bersama pasangan tercinta .

    ReplyDelete
  23. ee sweet nye..
    kahkahkah XD
    mcm teeet ngan tuuut :P

    ReplyDelete
  24. uish...muda lagi baru form 4.dah masuk form 4 tu jangan terlalu honeymoon ye.tahun depan nk SPM.heheheh..

    ps :salam perkenalan.time kasih sudi follow my blog.dah follow sini balik.heheh

    ReplyDelete
  25. aku pun nak cenggini gak masa tua nanti.insyallah kalau panjang umur. sweet betul.

    kan. orang tua kadang beraku engkau kalau dah tua. tak payah la nak segan kan.

    blaja rajin rajin ye. start rajin buat revision dr form 4 nnt form 5 xde la kelam kabut nak catch up dua tahun punya silibus.

    ReplyDelete
  26. hope chemay dengan bakal suami pon macam itu jugak nanti.
    bahagia sampai ke tuaa.
    :)

    ReplyDelete
  27. suweet ny..
    bercinta sampai ke syurga...
    bukan sampai ke anak cucu cicit je
    hihi~~
    :D

    *suker lar belog ni
    bnyk doodles shommel ~~

    ReplyDelete
  28. cinta yg terulung bukan cinta romeo dan juliet yg mati bersama2 ketika bercinta..tapi cinta atuk dan nenek kita yang harungi hari tua2 mereka bersama2..(ayat kopi pes)..hehe:D

    ReplyDelete
  29. @anis : ele perli la tu :P hahaha . ape yang teet ngn tuut tu anis ? ada2 je la kau

    ReplyDelete
  30. @aReLaN : hehe haah muda lagi ^_^ . insyaallah . miza akan fokus .

    salam perkenalan jugak :) terima kasih arelan .

    ReplyDelete
  31. @Hanie Dew : hihi amin . insyaallah . miza pun nak cam ni bila da besar nanti . same2 kite doa panjang umo :D

    haha betul3 . lagi seronok lau org tua panggil ayang abang drpd berengkau aku .

    insyallah kak . yeap . xnak macam budak tahun lepas . semua cakap menyesal sbb xfokus time fom 4 . thank kak bub bg semangat :)

    ReplyDelete
  32. @chemay : amin ya robal alamin :) hihi insyaallah kak . miza doakan akak ngn suami akak kekal bahagia hingga ke syurga :)

    ReplyDelete
  33. @::WafaIrdina:: : hihi yeap2 . bercinta n kekal bahagia hingga ke syurga :D . itu yang sebaik3nya dan paling baik .

    hehe terima kasih kak :)

    ReplyDelete
  34. akk pon suka tgk...:)

    good luck..study rajin2!

    ReplyDelete
  35. hihihi...comel+sweet...
    alang2 dh singgah ni sy follow trus la

    ReplyDelete
  36. mcm tu baru cinta sampai ke syurga...hehe.

    ReplyDelete
  37. mmg bhgia tak hengat.klh jirang den haa.

    ReplyDelete
  38. rajen2 la mengupdate ye!

    ==New Entry==
    http://kaiakihiro.blogspot.com/2012/02/extended.html

    =Jom Join====
    http://kaiakihiro.blogspot.com/2012/01/kenapa-kai-akihiro-kene-kasi-saya.html

    ReplyDelete
  39. @Juliet_iRa~" : hee maceh kak :)

    insyaallah . amin . yerima kasih cikgu hee ^_^

    ReplyDelete
  40. @akmal : hee yeap ^_^ insyaallah kite semua dapat cinta sampai ke syurga :)

    ReplyDelete
  41. comel je doodles yang mira buat. sweet je. Bila baca entry ni cik atien harap cik atien dapat jadi sweet macam tu dengan suami cik atien sampai tua. hehe :)

    ReplyDelete
  42. @Sarah Mohd Saleh : hahaha nenek and atok den memang bahagia XD xpa la asalkn akak sarah bhagia drpd jiran seblh akk :P

    ReplyDelete
  43. @kai : inyaallah :') sorry exam around the corner :') maceh kai

    ReplyDelete
  44. @Cik Atien : hehe maceh kak atien ^_^ . amin. insyaallah kak . miza doakan kak atien dgn suami tersayang kekal bahagia hingga ke syurga :) amin

    ReplyDelete
  45. hehe...kalau boleh sampai ke tua pon sy nk jadi romantik mcm ni hehehe

    ReplyDelete
  46. dulu arwah nenek ada, nenek ngan atok mmg nmpk sweet..comel je tgok gelagat diorang..skang sedih lak tgok atok sorang2..xde da nenek teman bergurau..atok ada kitorang jer..

    ReplyDelete
  47. lagi berumur lagi kuat cinta... awwww

    ReplyDelete
  48. @Azham Vosovic : HEHEHE amin ya robal alamin :D insyaallah azham . miza doakan azham kekal bahagia sampaii bila2 :)

    ReplyDelete
  49. mmg suka tgk org tua romantik2 gini..

    ReplyDelete
  50. romantik sampai hujung nyawa bersama yang halal itu yang kita cari kan kan kan...heee

    ReplyDelete
  51. sweetnye, harap2 nanti kekal sampai tua mcm tu lah, amin :)

    ReplyDelete

Just leave your comment, suggestion, or anythings.
InsyaAllah i will reply it.


Jazakumullahu khairan kathira.
Moga memperoleh manfaat. Moga Allah redha :)) ♥