Nak ubah link blog atau tak ?

Bismillahirrahmanirrahim.

owner
"Kenapa cik chokie ? Nampak tak matang gila ahh kau. Kau suka makan coki-coki eh? Nanti aku belanja eh. Alah setakat berapa sen je. Boleh la. HAHAHA."

"Bebelan cik chokie. Tapi kau memang suka bebel pun. Pot pet pot pet."

K actually aku memang tak suka sangat pun makan cekelat ni.Makan tu makan. Tapi tak berapa. Bukan 'hantu coklat'. Entah macam mana la bolek aku wujudkan nama cik chokie ni.

Serious ahh. Coki-coki pun boleh kira pakai jari berapa aku makan. Dulu kawan aku selalu bagi cekelat cadbury tu pun ayah dengan abang yang tolong habiskan. Hahaha aku sanggup simpan weyhh. lulz XD

Haih ok la ingat memang nak tukar url blog ni. Dari dulu lagi sejak aku rasa aku dah "matang". Tapi banyak benda aku fikir bila nak ubah. Dia punya risiko-risikonya

1. Memang sah la orang akan susah nak cari aku an. (poyo)

2. Siapa yang simpan link blog aku confirm akan lost.

3. Nak kena jejak balik semua orang bagi tahu yang aku dah ubah link.

4. Menjejaskan follower. Yeke ?

5. Orang yang letak blog ni dalam bloglist dia akan lost juga.

6. Menyusahkan yang letak blog ni dalam bloglist depa nak kena betulkan balik. Kan tak baik susahkan orang. Ahaks. Lulz.

Serious ahhh nampak tak matang gila. Hahhaa. Sadissss ___

Nak tukar ke tak ek ? 

Ingat kalau nak tukar nak guna link : mizaidgihat.blogspot.com
Kira semua sosial media yang miza ada guna 'Miza Idgihat'.

Err ke ada solution lain ? any idea ?

Maafkan miza. Doakan miza. InsyaAllah ada rezeki kita jumpe lagi. Wassalam.


                                                                 Allahhumma Solli `Ala Muhammad .

13 comments:

  1. saya pun dulu tukar url blog..memang risiko mcm yang kamu nyatakan tuh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaa kan. Aduhhh bagai mana ni ? Sobs sobss

      Delete
  2. bebelancikchokie pun sedap didengar. hehee. kalau tukar nanti byk side effect. *pendapat saya lah* so baik jangan tukar. heheheeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. sedap eh ? Aduhh malu pula jadinya. Blushing. Lulz XD
      Baik baik. Saya akan fikir-fikirkannya ^_^
      Syukran jazilan atas pendapat anda :*

      Delete
  3. Hahaha kita dalam kes yg sama
    Plan nak tukar url blog sbb pnjang sgt (T_T)

    Tapi byk pula risiko nya nanti
    Fikir punya fikir last2 xjd tukar
    As long as org search kat gugel "belog cik kumbang" terus direct ke blog kira ok la kot xtkr (-_-)

    Yg xbestnya xmatang la guna url kumbangmerahbintikhitam tu miahaha
















    ReplyDelete
  4. i dont have any idea :( farah ada letak blog kak miza kat bloglist. kalau kak miza tukar url, inform farah tau. :)

    ReplyDelete
  5. kunjungan balas..hari ni tak berapa sihat tapi nak juga jenguk kawan-kawan blogger :)

    ReplyDelete
  6. guna nama tu pun menarik juga untuk semua media sosial..standardized.

    ReplyDelete
  7. Sabar sayang. Unik apa url apa ni. Tk kesahlaa matured or tak, janji org dh kenal blog awal miza.

    ReplyDelete
  8. BV pun pernah terfikir nak tukar link blog. tapi tak jadi sebab takut banyak side effect seperti yang dinyatakan itu. hahaha.

    ReplyDelete
  9. dulu kalau nak tukar bolehla, kalau tak stabil lagi dlm blogging, tp kalau dh ramai readers/followers lg2 yg kes diorang letak blog miza jd bloglist nnt lg leceh. so lbh baik jgn tukar lg

    ReplyDelete
  10. yay kekal link blog. senang nk blogwalking nanti.

    ReplyDelete

Just leave your comment, suggestion, or anythings.
InsyaAllah i will reply it.


Jazakumullahu khairan kathira.
Moga memperoleh manfaat. Moga Allah redha :)) ♥