Maaf menjauhkan diri. TT___TT

Bismillahirrahmanirrahim.
Segala puji bagi Allah tuhan mentadbir seluruh alam. Selawat dan salam atas junjungan Nabi Muhammad Sollallahu A'laihi Wa Sallam serta ahli keluarganya dan para sahabat.



20 Mac 2013 hingga lah 18 April 2014 blog 'hidup ini penuh rahsia' sepi tanpa penghuni yang menaip kata-kata di hadapan screen ini.

Entah kenapa miza buntu setiap kali ada yang menyanyakan "Bila nak update" hanya sekadar mampu menjawab "InsyaAllah bila Allah dah beri kekuatan miza akan update. InsyaAllah :)."

Cuti SPM banyak meluangkan masa bersama ibu untuk merawat ayah. Allah. Mohon berikan kekuatan iman dan kesabaran yang tinggi kepada kami. Qawi Lillahi Ta'laa Miza ! Takbir ! Allahhuakbar !

Bila mana kita ada ibu bapa,
Atau ada bapa, tak ada ibu,
Atau tak ada ibu, ada bapa..
Ingatlah, kita ada dua pilihan. 
Syurga dan Neraka..

Nak Syurga, layanilah mereka sebaiknya.
Nak Neraka, biadaplah dengan mereka.

-Habib Ali Zainal Abidin-

And yaaa no have any idea. Jadi ambil masa hanya luangkan masa untuk baca blog kawan-kawan. Huhuhu. Maaf sebab tak balas jejak kawan-kawan. TT____TT Moga Allah merahmati kawan-kawan semua satu keluarga. Salam Ukhuwah Fillah Abadan Abada <33


P/S : Kadang ada terdetik dalam hati nak lari jauh. Jauh dari semua orang. Tapi sampai bila aku nak menjauhkan diri ? "Running away from your problems ia a race you'll never win". Tepuk dada tanya iman.
Mungkin kadang-kala bersendirian itu perlu, sebagai terapi diri. Allah.
Sesungguhnya yang baik itu datang daripada Allah, dan serba kekurangan itu datang daripada diri miza sendiri. Insyaallah ada masa kita jumpe lagi. Segala kekhilafan miza mohon ampun dan maaf. Wassalam 

11 comments:

  1. kenapa ni miza? memang bila kita berada dalam masalah tu dan kita tak mampu, jalannya hanyalah melarikan diri. Tapi, bagi kami yang membaca, masalah itu akan terus mengejar. Yang mana pilihan miza, akak doakan miza tabah hadapinya.. take your time dan jangan tergopoh gapah. :)

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum..selamat pagi....
    semoga diberikan kekuatn dalam menghadapi segala ujian dan dugaan Allah..

    ReplyDelete
  3. Jangan lari dari masalah miza sayanggg :)
    Hadapi dengan tabah, Allah sayang miza thats why dia uji miza..
    Rasanya akak dah ketinggalan cerita miza tentang ayah miza..
    Pape pun semoga ayah miza cepat sembuh..
    Kuatkan hati ye :)

    ReplyDelete
  4. finally, akak update jugak. yeayy :D

    ReplyDelete
  5. miza jgn sedih2 ramai kawan ada utk miza. :)
    moga ayah miza cepat sembuh.
    terus kuat biar ape pon berlaku.
    keep calm dan sentiasa berdoa miza. :)

    ReplyDelete
  6. Salam Ukhuwah Fillah Abadan Abada <33

    :) <3 Qila paham... Takpe, inshaallah. Get well soon ayah Miza :) <3

    ReplyDelete
  7. its okay miza. take yr time. always support you, me.
    ill pray for your dad and the whole family. may be blessed. this is such a test for you miza, from Allah swt. kan kan =)

    ReplyDelete
  8. Miza, be strong. InsyaAllah semoga dipermudahkan segalanya. InsyaAllah :)

    ReplyDelete
  9. miza ! dont sad okay :D akak yaya dgn ee dgn geng blogger always dgn miza . always support miza :') take time okay:') jenguk2 akak selalu :)

    ReplyDelete
  10. ujian Allah untuk kuatkan hati kita. semoga terus tabah ye :) salam ukhuwah :D

    ReplyDelete
  11. mizaa.. be strong dear. insyAllah smoga Allah permudahkan segalaNya. Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui apa yg terbaik utk hambanya

    ReplyDelete

Just leave your comment, suggestion, or anythings.
InsyaAllah i will reply it.


Jazakumullahu khairan kathira.
Moga memperoleh manfaat. Moga Allah redha :)) ♥