Wordless #2 : Meniru time exam.

Bismillahirrahmanirrahim.
Segala puji bagi Allah tuhan mentadbir seluruh alam. Selawat dan salam atas junjungan Nabi Muhammad Sollallahu Alaihi Wa Sallam serta ahli keluarganya dan para sahabat.



Cikgu miza ada pesan ni dari pengalaman dia la. Orang yang suka meniru time exam ni, nanti masa peperiksaan sebenar seperti SPM, PMR UPSR, STPM, dll akan susah nak jawab. Pernah dia jumpa seorang calon otak dia tepu tak dapat jawab apa masa exam. Nauzubillah min zalik.

Sekiranya kita pernah lakukan atau sedang, moga Allah cepat-cepat sedarkan kita dan kembali kepada-Nya. Redha dan keberkatan daripada Allah itu penting dalam kehidupan kita.

Buat batch's 96 untuk 20 Mac 2014 ni, moga peroleh keputusan SPM yang cemerlang dan diberkati serta diredhai Allah. Aamiin ^_^

Maaf buat masa ni tak dapat blogging. Tengah tak berapa sihat. Moga Allah limpahkan rahmat buat kamu yang sudi follow, singgah, baca dan comment :')

Sesungguhnya yang baik itu datang daripada Allah, dan serba kekurangan itu datang daripada diri miza sendiri. Insyaallah ada masa kita jumpe lagi. Segala kekhilafan miza mohon ampun dan maaf. Wassalam.

13 comments:

  1. haha....aduhai,,,dah la meniru..keputusan fail gak..
    se-eloknya kena jawap usaha sendiri ...ulangkaji dan hafal sebelum exam mmg perlu di lakukan :)

    ReplyDelete
  2. Tuhan nmpk apa yg kita buat.. time SPM tiada siapa boleh tolong kalau sebelum ni meniru je

    ReplyDelete
  3. Tuhan nmpk apa yg kita buat.. time SPM tiada siapa boleh tolong kalau sebelum ni meniru je

    ReplyDelete
  4. susah nak tiru time exam. lagipun meja jauh-jauh. hihi

    ReplyDelete
  5. tak elok meniru time exam. hehehe...

    ReplyDelete
  6. nauzubillah :(
    qila pernah!!!! :((((

    ReplyDelete
  7. honestly ee tak berapa suka dengan meniru ni even tho most of 'em yang sokong this kerja harem. katanya nak tolong bangsa etc. tolong dengan bagi orang replicate in exam? i seriously cant understand ths. but ths is not the perfect way. i mean there are too many ways tht we can take to help others. kan.
    hehehe. peace.

    ReplyDelete
  8. hahaha. dolo-dolo rajin jgk meniru nihh. tp skrg dah insap. tak berkat ilmu katanye. kikiki

    ReplyDelete
  9. Tak baik meniru..

    p/s:take care and get well soon mizah

    ReplyDelete
  10. kalau kat sekolah farah, punya susah nak tiru.
    sebab meja jauh-jauh. cikgu pun asyik pandang je.

    ReplyDelete
  11. bookmarked!!, I really like your blog!

    Here is my web blog ... Kat

    ReplyDelete

Just leave your comment, suggestion, or anythings.
InsyaAllah i will reply it.


Jazakumullahu khairan kathira.
Moga memperoleh manfaat. Moga Allah redha :)) ♥