Facebook A Look Back.

Bismillahirrahmanirrahim.
Segala puji bagi Allah tuhan mentadbir seluruh alam dan salam atas junjungan Nabi Muhammad SAW serta ahli keluarganya dan para sahabat.



'





Pagi tadi terjumpa video ala-ala macam throwback kisah kita dekat facebook. Dari awal kita sign in sampai sekarang.  Argh yang tak boleh blah, kenapa post miza yang jiwang juga yang terpang-pang. Ahaks *tutup muka, gelak sorang-sorang*
Kalau kawan-kawan nak juga boleh :99: ni, tapi pastikan korang kena sign in facebook dulu. Seriously dah macam tengok wayang. Mihmihmih. XD
Selamat mencuba kawan-kawan :D

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Bila fikir-fikir balik, Mark Zuckerberg buat video tayangan semula macam ni dekat dunia. Video kita dekat akhirat macam mana la ye agaknya ?

Allahhuakbar. Allah tayangkan semula permainan video kita di dunia. Masa tu, orang sekeliling tak ada pun yang ambil kisah. Masing-masing buat hal sendiri. 

Yang sedang berlarinya dengan jarak matahari sejengkal, yang direndam dengan peluh sendiri.

Astghfirullahalazim. Ya Allah selamatkan lah kami daripada azab kubur dan azab nerakaMu. Sungguh kami tidak layak akan syurga-Mu, tapi kami tidak sanggup menanggung azab neraka-Mu. 

Allahuma ajirna minnar naar, Allahuma ajirna minnar naar, Allahuma ajirna minnar naar.
Aamiin ya Allah. blogger-emoticon.blogspot.com

Sesungguhnya yang baik itu datang daripada Allah, dan serba kekurangan itu datang daripada diri miza sendiri. Insyaallah ada masa kite berjumpe lagi. Serba serbi kekurangan miza mohon ampun dan maaf. Wassalam.

9 comments:

  1. emm takut pulak miza cakap tu.. akak masih xsempurna lagi..
    dah la share macam2 kat fb tu..huuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak.. tak ada siapa yang sempurna kak kat dunia ni. Miza pun sama dengan akak. Miza pun takut kak bila fikir-fikir balik :') Tapi Allah Maha Pengampun, Maha Penyayang. Mudah-mudahan kita jadi hambaNya yang diredhai. Aamiin.

      Delete
  2. Replies
    1. Jazakillahu khairan kathira sayang ^_^

      Delete
  3. bila imbau balik, mmg byk bnda yg dh buat yg akk sendiri xnk ingt lg. moga Allah maafkn dosa2 lalu kte dan menerima amal2 kita semua. amin. moga kita menjadi orang yg lebih baik. insyaAllah :)

    ReplyDelete
  4. menarik kan mark buat video fb camni..teringat kenangan since ber fb :)

    ReplyDelete
  5. hurmm, sebak bila baca entry ni. Allahu Akbar =)

    ReplyDelete
  6. Saya punya video 'kosong' jer, sebab fb tak aktif.
    Video dekat akhirat? Ya Allah, aku juga masih 'kosong'.

    ReplyDelete
  7. video di akhirat nanti di tayangkan.. maka tiba masa itu kita akan malu.. ya ALLAH berikan kekuatan kepada diriku

    Luangkan sedikit masa untuk vote blog acik yang tercalon bagi favorite lifestyle blog Cara vote di sini

    ReplyDelete

Just leave your comment, suggestion, or anythings.
InsyaAllah i will reply it.


Jazakumullahu khairan kathira.
Moga memperoleh manfaat. Moga Allah redha :)) ♥