Saya mahasiswi KMJ.

Bismillahirrahmanirrahim.
Segala puji bagi Allah tuhan mentadbir seluruh alam. Selawat dan salam atas junjungan Nabi Muhammad Sollallahu A'laihi Wa Sallam serta ahli keluarganya dan para sahabat.


Nak diikutkan memang jumaat minggu lepas, 6 jun 2014 gerak pergi uitm perlis. Tapi hari tu juga keputusan rayuan matrikulasi keluar. Tak jangka pun ni semua. Tapi ibu kata ibu lebih redha miza ke kmj sebab dekat.

Bila difikir-fikirkan tiada yang kebetulan di dunia ni. Semuanya Allah dah tentukan. Allah lebih tahu mana yang terbaik buat hambanya. Tinggal kita untuk terima dengan redha dan menjadi hambaNya yang bersyukur. Redha ibu ayah tu penting untuk kita menuju kejayaan. Redha Allah terletak pada redha kedua ibu bapa kita. Kalau ayah ibu tak redha tak kemana kejayaan kita tu. Allahhuakbar :')

Esok pagi-pagi lepas subuh insyaAllah gerak pergi KMJ dekat Tangkak, Muar. Ambil masa inysaAllah dalam dua jam dari rumah. Doakan miza ye sahabat-sahabat semua. Nebess kot. Allah. Orang kata kmj ni strick sikit. Disiplin dia ketat macam sbp. But i don't care, insyaAllah suatu pengalaman buat miza. Hope gua kuat. Sadokan hati miza. Qawi lillahi ta'laa. takbir. Allahhuakbar !

I'll miss uolls. Salam sayang dan rindu dari mija omey <3 Hahaha. Jazakumullahu khairan kathira. Moga Allah permudahkan segala urusan, Moga Allah redha. Aamiin. :'DDDD

Aamiin ya Allah.

Sesungguhnya yang baik itu datang daripada Allah, dan serba kekurangan itu datang daripada diri miza sendiri. Insyaallah ada masa kita jumpe lagi. Segala kekhilafan miza mohon ampun dan maaf. Wassalam.

Allahhumma Solli `Ala Muhammad.

23 comments:

  1. awak jaga diri ye.
    jangan lupa update blog. nanti rindu.
    study elok elok ye kat sana. :)

    ReplyDelete
  2. bye akak. semoga dipermudahkan segala urusan ^^

    ReplyDelete
  3. Goodluck tau nanti kat KMJ ^^ Kalao diikutkan, kita mungkin dipertemukan kat sana, if saya terima tawaran KMJ hari tu.. hihi Boleh baca entrynya kat sini *saje nak promote entry sendiri** haha (http://anies-msletoes.blogspot.com/2014/06/dapat-lamaran-daripada-kmj.html)

    ReplyDelete
  4. wah.. btl kate ibu miza tuu. goodluck syg.. walaupon KMJ agak susa. buat yg terbaek ok ^^

    ReplyDelete
  5. All the best ya :)

    Restu ibu bapa tu memang penting.

    ReplyDelete
  6. tahniah.. trigt dulu zaman bru blaja nk masuk kolej.. dulu akak KMPP

    ReplyDelete
  7. tahniah yer. belajar elok2 oke kat sana nanti (:

    ReplyDelete
  8. sama kos dengan adk akk. tp dia dekat pahang. :D
    All the best miza. belajar elokelok. jaga diri baikbaik. okey? :D

    ReplyDelete
  9. alhamdulilah . tahniah miza :) belajaq lek lok naa :)

    ReplyDelete
  10. Tahniah, Miza! Hari tue ada terbaca status Facebook Miza nak pergi Perlis lepas tue tiba-tiba tak jadi pergi. Rupanya dapat matrik. Tak kisah kita belajar di mana pun, yang penting rajin berusaha. Insyallah, tak rugi dengar cakap mak ayah. Mak ayah abg dulu pun beriya-iya suruh masuk tingkatan 6 walaupun hati nie teringin nak sambung diploma. Tapi alhamdulillah, banyak hikmah. :)

    Semoga berjaya di Kolej Matrikulasi Johor, Miza! Nanti sambung degree kat USM pulak. Hehehe! :D

    ReplyDelete
  11. best of luck awak <3333333333333333
    will be missing u hhee.
    dont worry. ada wechat qila kan heee~~

    ReplyDelete
  12. tahniah semoga berjaya
    carilah redha ibu. insyaallah menemui redha Allah

    ReplyDelete
  13. tahniah syg~ all the best! belajar pandai2 yer syg~
    moga di permudahkan segala urusan

    ReplyDelete
  14. wah tahniah..all the best kat tempat baru!;)

    ReplyDelete
  15. tahniah noo..belejaq rajin2 jgn main game banyak sangat

    ReplyDelete
  16. tahniah! pandai ni masuk matrik. teruskan usaha ya. :)

    ReplyDelete
  17. as salam. selamat belajar di KMJ. semoga lulus dgn cemerlang. abe kie follow sini ye?

    ReplyDelete
  18. Bestnya dapat pergi matrik dah...semoga akak berjaya mencapai cita-cita akak sebagai astronomi fizik ^^ dan moga dimudahkan segala urusan dan perjalanan akak.... AMIN ~

    ReplyDelete
  19. tahniah miza... dekat juga dr rumah kalau nk dibandingkan uitm tu. 1 tahun xlama. selamat maju jaya

    ReplyDelete
  20. Salam ziarah =)

    Saya dah follow blog awak...sudi-sudikanlah follow blog saya pula ya :)

    http://seronoknyermelukis.blogspot.com/

    ReplyDelete

Just leave your comment, suggestion, or anythings.
InsyaAllah i will reply it.


Jazakumullahu khairan kathira.
Moga memperoleh manfaat. Moga Allah redha :)) ♥