Bila tertekan amalkan lah 'SEKS'

Assalamualaikum .. hello blogger..

hari ni miza nak kongsi satu tips dengan korang. ehem-ehem.. sebelum tuh, miza nak mintak maaf, harap tak de sape yang salah faham. ini bukan entry lucah - harap maklum ! sila baca sampai habis oky ? supaya tiada yang salah faham HHE.. 

stress ? tertekan ? mybe semua orang pernah alaminya. betul tak ? macam-macam faktor lah yang menyebabkan kite strees - kerja menimbun-nimbun lah, kena marah lah, putus cinta lah itu lah ini lah, kan ? biasanya bile orang putus cinta, sampai yang ada nak bunuh diri. tak ke tu keje tak masok akal namanya ? sia-sia saja amal ibadat korang. =,=' baik korang ikut apa yang miza nak kongsikan. =')

 Budak bawah nih ---) stress juga dia nihh .. nama dia Cik Chokie. 



hahaha.. cian kan dia ? pergghhh !!! memang susah sangat lah soalan dia buat. tolak tambah darab bahagi. sah ! memang tak kan dapat jawapannya.. hehehe. eh2 tak pe, tak pe cik Chokie, ada doktor yang boleh membantu andan. bukan chokie saja, tetapi anda juga boleh =) dia akan cube membantu anda ::


oky.. hari ni Dr. Miza nak bagi tips macam mana nak hilangkan stress.. jika anda rasa diri anda tertekan.. Dr. Miza menyarankan supaya anda mengamalkan SEKS selalu yer. tahu tak macam mana nak nikmati SEKS ? tak tahu ? myh Dr. Miza ajar korang cara terbaik untuk SEKS. SEKS yang Dr. Miza ingin bagi tahu di sini ialah,

S - Solat 
E - Elakkan maksiat
K - Keimanan
S - Selawat

insyaALLAh bila anda mengamalkan SEKS seperti yang tertulis di atas, hati anda akan menjadi tenang, fikiran anda menjadi lapang. tak percaye ? cubelah korang semua mengamalkannya. Allhamdulillah. cik Chokie bile ada masalah ini lah yang akan Chokie lakukan. 

hehe.. itu sahaja tips yang miza nak kongsikan dengan korang semua =) harap korang juga dapat melakukannya. sebelum mengundur diri, miza menyusun sepuluh jari memohon maaf jika ada yang tak kena mata membaca entry ni. maaf yer.


WASSALAM.

Saya rindu mereka

Assalamualaikum , hello blogger  

3 hari tak sentuh benda nih T,T

warrgghh dah lame gile sangat kot miza tak update blog nih T,T rindu nak manja munji ngn blog cik ChokiE nih. Blog, blog chokie nak mintak maaf at awak yer, cian at awak kan? saya biarkan awak cam ni jek. alololo awak jangan lah majuk. muahha . saya still sayangkan awak, saya tak pernah lupekan awak. awak sentiasa dalam fikiran saya. tapi... saya takda masa sangat nak update selalu, T,T huwaaa percayalah saya tak pernah lupekan awak. SUMPAH! i love u, i miss u so much! - luahan perasaan antara tuan blog dengan blog kesayangan dia..hehe

miza nak mintak maaf.. sejak-sejak nih blog terabai, korang ? lagi lah terabai.. maafkan miza. miza rindu korang sangat-sangat. tapi... mesti korang tak rindu miza kan ? dah agak dah - sebab korang anggap miza SOMBONG . betul tak ? miza bukan sombong T,T , miza rindukan korang.. miza rindu nak jalan-jalan zairah blog korang :') maaf kan miza. miza busy. tahun nih miza tak boleh main sangat sebab 'PMR CANDIDATE' tak nak result teruk . doakan yang terbaik untuk miza yer huny ❤.

Saya Rindu Mereka.. mereka rindu saya tak ? ececehh.. HHE *tangan di dada, mata ke atas* saya rindu sangat sweety-sweety comel nih.. mereka terbaik buat saya . awak pun sama huny  muahh !!

comel-comelkan gadis-gadis melayu nih ? hehe wewit  gadis pilihan. ececehh hehe
sape bilang gadis melayu tak menawan. Tak menarik hati, tiada memikat - ececehh !! hehe ada kenal tak mereka nih ? oky oky, miza kenalkan yer. mula dari kanan tu --> cik ChokiEkak Nellycik Kacakcik Syadacik Qiqi . yeap ofcours korang kenalkan ? hehe *sorry nelly, ee, syada, afie sebab amik pic korang tak cakap - takut awak marah, maafkan saya* SUMAPAH ! rindu sangat at dia orang ni. baru je tak online facebook 3 hari. hati rasa cam nak meraung sebab rindukan mereka. maaf, miza exam time tu T,T .. fikiran sentiasa fikirkan mereka. saya tak pernah lupakan awak, saya harap awak tak lupakan saya juga. hehe 

mereka mesra, mereka baik. cik Qiqi dan kak Nelly saya dah anggap mereka macam kaka saya =D sayang dyorang sangat-sangat.. cik Kacak dan cik Syada - mereka sahabat baik saya ^-^' .. happy sangat bila dengan dia orang.. muaaahhh !! HHE. SUMPAH ! tak tipu.. rindu sangat-sangat T,T nasib esok cuti. weee ~ boleh la ekk chokie serbu blog korang.. jaga-jaga ehh, nak bawak tentera serbu blog korang nih.. hehe . muahh !! i love u. tunggu kedatangan cik ChokiE ehh. ;D

p/s : cik ChokiE tak pernah lupekan korang =') trust me huny 

Takku sangka , takku duga

Assalamualaikum


sekadar hiasan semata-mata :P Hehe

hello blogger. apa khabar ? alhamdulillah kalau sihat. kalau awak tuh kurang sihat, jangan lupa makan ubat oky ? muaaahhh ❤ !! sayang awak dan awak serta awak juga sangat-sangat. heee ~ cheer up ! oky darl ❤ 


ehem..ehem sound cek, sound cek.. hehe. wewit  pada 7 May 2011 iaitu pada hari Sabtu bulan lalu. miza ada join satu contest 'Saya Sayang Dia' . contest nih bermula pada 6 May 2011, and deadline 6 Jun 2011.. so dah TAMAT lah contest nih.. hehe. miza memang tak menjangka, and memang tak menyangka perkara ni akan berlaku.


SUMPAH ! miza nak bagi tahu miza macam tak percaya 'Takku sangka, takku duga' lah. hehe apa yang cik Chokie tak percaya ni ? sampai 'Takku sangka, takku duga' ni ? nak nyanyi lagu Apit ke ? HHI bukan lah, kalau miza nyanyi takot-takot ujan lah pulok =.='.. tak delah. malam semalam balik dari kelas malam buka blog jap, nak tengok gitu-gitu jek. paz tu buka lah shoutbox cik Chokie tu . WOW ! i don't believe it. ada blogger ni serbu shoutbox chokie lah. pergghhh !!! ayat dia wa cakap lu.. memang.. err~ nak tengok pe dia cakap ? *scroll ke bawah*
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;

tengok pe dia cakap ? pergghh !! memang miza cakap ayat dia.. memang lah ! HEHEHE.. suspen tak ? sorry sorry. jangan marah nanty cepat tua. muahahaha ! i don't believe it. Alhamdulillah, Ya ALLAH, miza bersyukur sangat-sangat. memang tak menyangka.. entry yang miza wat tok contest ni biase-biase je. nak tengok pasal pe yang miza story untuk contest ni [Click sini] HHI


terima kasih kak kak Ieyha. kak ieyha ni lah yang menganjurkan contest nih. muahhh ❤ muahh ❤ !! kaka ni sweet sangat tau . terima kasih atas hadiah misteri tu. nak tahu pe yang miza dapat ? [Click sini] best sangat-sangat (= miza sangat menghargainya. Nak sayang kak Ieyha sampai bila-bila  


sesiapa yang kurang bernasib baik. don't ever give up oky ? tak semestinya gagal skali, gagal selamanya. please ambil yang jernih, bauang yang keruh. cube lagi =D i wish u all GOOD LUCK. ok lah korang aq nak balas follower aq dulu. insyaALLAH nanti bile aq free aq akan ziarah blog korang.




p/s kak Ieyha : sorry kaka, late. nanti miza bagi kaka ehh (: muahaha . thank again. May ALLAH bless you always Amin




*try and error is normal because it can make you successful and experienced*

Saya still ada lagi, awak ada ?

Assalamualaikum

hello blogger. sihat ? tengah buat apa tu ? dah mandi belum ? *banyak tanya pula chokie ni* hehe nak ambil berat pasal korang. kite kan kawan and kite kan dalam satu 'family blogger'.Betul tak ? kan ? miza baru lepas mandi tu yang wangi ni. oky oky perasan suda ini budak.*tak baik mandi malam, nanti boleh sakit - nasihat abg zul encem saya *

kakak-kakak, abang-abang, pakcik-pakcik, makcik-makcik yang dah tak lalui zaman ni.. miza nak cakap ni 'saya still ada lagi, awak ada ke ? :P' hehe. jahat eh ? sorry sorry. almaklum lah, kakak-kakak, abang-abang, pakcik-pakcik, makcik-makcik dah lama tinggalkan zaman yang sangat bersejarah ni. hidup kena di teruskan yedak ? hehe. mesti bile tengok ni ada yang teringat zaman dulu-dulu.

huhu ofcours setiap tahun mesti setiap sekolah akan mengadakan sukan tahunan. right ? sekolah miza pun buat lah. hehe bukan sekolah korang jek. best sangat-sangat kan ? lagi-lagi bile tengok dia orang kawad. meriah ! then, yang kite nih dok tengah padang, panggang kulit yang halus mulus lagi puih gebu nih. hehehe dah balik jek susah hati. muka masing-masing belang-belang XD haha. yang kawad lagi lah =)


cantik an rumah hulubalang*merah* ? wewit  rumah pasukan aq tuh ^-^ hehe
JOHAN kawad kaki tuh 
PPIM - pink colour. temapt ke empat. 
paling best ! acara tarik tali rumah syahbandar*oren* vs temenggong*kuning*
tahniah syahbandar johan dlm acara nih. wewit 




hehe budak yang pakai tudung pink tuh posinng jek lebih. balik jek tengok muka dah blang-blang. hehe tapi tak pe semangat nih !! taksilap rumah betara*coklat* yang johan keseluruhan. BTW, rumah hulubalang *merah* bukan ditangga terakhir lagi =) wewit pape pon tahniah rumah pasukan yang johan tuh.

yeay yeay esok sekolah ! excited nak pergi. larian 1 murid 1 sukan. korang yang masih sekolah nih, lari jugak an ? seluruh negara seyh =D jom kite lari sama-sama. hehe. dapat sijil. wewit muahaha. kite jumpe at sekolah esok =) good night sayang-sayang chokie, mimpi yang lena. esok jangan lupe kite lari bersama 



Terimalah kasih sebab sudi baca
muah muah muah ! ily