Alhamdulillah dapat Universiti Teknologi Malaysia.

Bismillahirrahamanirrahim.


Syukur alhamdulillah 12 ogos 2015 hari tu keluar result upu. Keputusan upu diumukan pukul 12:00 tengah hari. Ya Allah nak cakap nervous tu confirm la ada kan. Tapi tak ada la nervous sangat, biasa-biasa je. Ingatkan nak hantar sms untuk buat semakan upu lambat-lambat sikit. So kita steady je dulu.

Hahaha. Memang tak sangka la kan. Masa pukul 12:03 p.m. tiba-tiba dapat sms dari 15888 mengatakan.
Tahniah, sukacita dimaklumkan anda telah berjaya ditawarkan untuk melanjutkan pelajaran ke UTM.
Serious tak hantar pun mesej kat upu lagi. Tapi tulah kuasa Allah. Terus lari peluk ibu kat dapur. Dengar tangisan kegembiraan ibu menitis jatuh membasahi pipi dia. Allah tapi ibu cover tak nak bagi miza nampak. Comel je ibu ni. ^_^

Sms dia tak bagi tahu kos, just bagi tahu U je. Miza memang berharap sangat nak masuk UTM. Sebab kos yang miza nak tu cuma ada kat 2 U je. Satu UiTM Arau, Perlis. Satu lagi kat UTM, Johor. Alhamdulillah ya Allah. Allah permudahkan segalanya. 

Kawan-kawan miza semua tahu yang miza nak sangat jadi astronomi ikut flow kos Geomatik. Tapi tu lah Allah bagi rezeki miza dapat Geoinformatik. Tak apa, saya terima dengan redha. Miza yakin pasti akan ada hikmah disebaliknya. 

Mana tahu ada rahsia yang ingin Allah tunjukkan. ^_^ Husnuzon sentiasa sayang. Tapi ok la alhamdulillah Geoinformatik dengan Geomatik still dalam fakulti yang sama iaitu Fakulti Geoinformasi & Harta Tanah (FGHT).

Apa pun miza nak ucapkan terima kasih sangat-sangat atas doa kalian semua. Ini semua atas berkat doa ibu ayah, cikgu, kawan-kawan dan juga mungkin awak yang doakan saya selama ini dalam diam. Jazakumullahu khairan semua. Miza sayang korang sangat-sangat.

InsyaAllah post akan datang jika dizinkan Allah miza akan cuba kongsikan kos miza ni pasal apa. Apa itu sains Geoinformatik dan apa beza dengan sains Geomatik. Nak cakap sekarang pun ilmu tentang tu baru tersangat sikit.

By the way, tahniah buat kawan-kawan semua yang dapat melanjutkan pengajian anda walau di mana anda berada. Positifkan minda, walau di mana kita dicampakkan.. di situ lah Allah ingin mengajar kita erti kejayaan. Apadahal ? Allah kan sentiasa ada dengan kita. 

Maafkan miza. Doakan miza. InsyaAllah ada rezeki kita jumpe lagi. Wassalam.

                                                                 Allahhumma Solli `Ala Muhammad .

Esok tengah hari result keluar.

Bismillahirrahmanirrahim.

the owner

Cuma nak ucap "Semoga Berjaya kawan" seperjuaganku.

1. Semakan UPU. Link: Click.

Semakan keputusan kemasukan ke IPTA bagi sesi akademik 2015/2016 untuk calon lepasan STPM/Setaraf boleh dicapai mulai 11 Ogos 2015 jam 12.00 PM sehingga 2 September 2015 jam 4 PM. 

atau melalui SMS:

UPU<Jarak>RESULT<Jarak>[No Kad Pengenalan] HANTAR  KE 15888.

Contoh: UPU RESULT 961121****** HANTAR KE 15888.

2. Semakan UM. Link: Click.


3. Semakan USM. Link: Click.

KEPUTUSAN PERMOHONAN
1.
Semakan keputusan Permohonan Ijazah Sarjana Muda (Penuh Masa) - SALURAN PERDANA SIDANG AKADEMIK 2015/2016 boleh disemak mulai 11 OGOS 2015 (SELASA), jam 12.00 Tengahari.
2.
Sila masukkan No. Rujukan dan Katalaluan untuk menyemak keputusan.
PERHATIAN
1.Calon yang Berjaya mendapat tawaran ke USM perlu membuat pengesahanTERIMA/TOLAK tawaran SEBELUM 19 OGOS 2015.
2.Calon yang telah memohon dan gagal mendapat sebarang tawaran ke USM sahaja dibenarkan mengemukakan RAYUAN melalui aplikasi E-RAYUAN SEBELUM 19 OGOS 2015.

* * * * * * * * * * * * * * * *

Dalam seminggu ni miza busy sangat. Sebab uruskan perjalanan pergi balik untuk program MUHSIN Johor 2015. Tak sangka kena pikul tanggungjawab as AJK Pengankutan.Tapi ok la seronok sebab dapat belajar guna maps ni. Hahaha kesiankan ?

Walau dalam 2 hari ni asyik nangis sebab rasa macam tekanan. Tapi alhamdulillah semuanya berjalan lancar dengan bantuan Allah. Support dari kawan-kawan and family. Sayang semunya. Muahciked :* Mana tahu ini permulaan miza main mapping. ^_^

Doakan miza eh. Huhuhu.. Hari tu mimpi dapat surat tawaran dari UTM and kat surat tu tulis miza dapat course Sains Geomatik. Mana tahu mimpi jadi nyata.

Allah. Berdebar rasa nak tunggu detik 12:00 P.M. Ahaks ~ 
Tu belum lagi internet server down. 

InsyaAllah dapat keputusan nanti miza bagi tahu. Doakan miza dengan kawan-kawan ea. Syukran Jazilan.

Maafkan miza. Doakan miza. InsyaAllah ada rezeki kita jumpe lagi. Wassalam.

                                                                 Allahhumma Solli `Ala Muhammad .

Rumah dah renovate baru.

Bismillahirrahmanirrahim.

Minggu lepas pagi-pagi bangun tidur, miza tengok bilik dah lawa gila ahh. Memang cun.

Makin luas, makin besar. Memang selesa la. Mungkin malam tu papa bertungkus lumus menyiapkan bilik dia ni.

Nak buat suprise lah katakan.


Pandangan dari pintu utama bilik papa.


Tak tahu apa function papa kopakkan dinding bilik dia ni. Mungkin nak tambah anak baru. Mungkin la. Ahaa.


Aucakkkkkkk ! Baaaaaaa !

Ohh papa kelihatan gembira dengan rumah baru yang dia design sendirian berhad. Nak jimat punya pasal. Aummmm.

Maafkan miza. Doakan miza. InsyaAllah ada rezeki kita jumpe lagi. Wassalam.

                                                                 Allahhumma Solli `Ala Muhammad .