Tua-tua la mesti kena sweetkan ? :D

Bismillahirrahmanirrahim .
Assalamualaikum . . . 

Hai korang, apa khabar ? Da lama miza menyepikan ? Ya Allah dekat sebulan tak update blog Cik Chokie ni . Sorry sangat, seyesly form 4 da tak sama macam form 3 dulu. Jadul pact gile. seyes nak hadap computer pun xsempat. hihi. Dulu 8 subjct je sekarang 10 subjct. hayoo insyaallah saya boleh :) 

Miza kan lau jalan-jalan or santai-santai depan rumah suka sangat lau tengok makcik pakcik or atok nenek ni jalan bedua-dua or naik moto sama-sama pelok-pelok . haha sweet je kan ? Itu bukan buang tabiat ok, time tua2 la makin mengeratkan hubungan yedak ? 

Nenek Peace Yaw ! ^_^V haha virago betul nenek ni
Ce tengok sweet je atok ngan nenek ni kan ? siap main belon ag at taman tu fuhh so sweet :D . hehe seyes miza suka sangat tengok macam ni. Nak sangat nanti bila tua kekal kebahagiaannya . Tak nak masa muda-muda je panggil ayang abang, darling baby, and so on . Tapi bila tua dah tak paggil macam tu lagi --' siap berengkau aku lagi . tamoa tamoa . Nak sampai tua panggil ayang ayang . kehkeh 

Atototo so sweet :D hehe seronok kan bile tengok mak ayah kite dan keluarga kita bahagia . heee
Miza mintak maaf jika ada tersilap bicara tersalah menulis . Yang baik datang dari Allah yang kekurangan datang dari miza sendiri . Sekian, wassalam.

P/S : Kekurangan mood nak up to date blog --' busy bila dah masuk form 4 nih . Mengalahkan budak exam besar . :3

Alhamdulillah sahabat sejati Allah temukan untukku

Bismillahirrahmanirrahim. Dengan nama Allah, yang Maha pemurah, lagi Maha mengasihani. 
Assalamualaikum . . .
Kadang-kadang kita terfikir bahawa kita boleh bersendirian dengan ditemani oleh air mata, tetapi sebenarnya seorang sahabat sejati itu penting untuk kita luahkan segala suka dan duka :')
By the way, walau ape pun berlaku hanya allah yang peratama . sebenarnya kita memang boleh hidup bersendiriankan ? Sebab Allah swt sentiasa ada dengan kita, sentiasa bersama hambanya .Walau pun kite tidak menadah tangan, Allah maha mengetahui . Sebab mengetahui itu adalah antara sifat Allah swt :)

Seorang , dua orang mahupun ramai sahabat dan rakan kita itu semua adalah anugerah allah kurniakan untuk kita . Alhamdulillah allah mengurniakan miza sahabat yang sudi berkongsi suka dan duka, ada yang suke membuat orang lain tertawa, menasihati sesama sendiri and so on .
Terima kasih sahabat kerana engkau sentiasa ada di sisiku kala diwaktu aku senang dan susah serta suka dan suka .
Sekarang ni dah masuk tahun 2012 kan ? Belum terlambatkan nak wish at korang semua Selamat Tahun Baru. Semua orang pasang azam masing-masing. Pape pun insyaallah kita akan tercapai azam kita. Azam miza ? Banyak la jugak yang miza pasang azam. Pape pun yang penting miza nak tinggkatkan iman miza kepada allah, nak memperbaiki ibadat miza, n insyallah nak khatam Al-quran lagi . Insyaallah akan terlaksana :) insyaallah nak jadi yang terbaik di sisi Allah dan kita semua akan mendapat keredhaan dan keberkatan Allah swt . Amin .