Contest 'BEST HEADER EVER'

Assalamualaikum

comel tak ? comel tak ? comelkan kan ?
sape yang comel ? header ke tuan header tuh XD haha gurau2
DEADLINE : 1 JULAI 2011 

Belum deadline lagi. hari ni baru 30 JUN 2011 so masih boleh join.. huhu miza nak join ! :D *bersemangat* semua ni aq try buat sendiri.. dengan usaha akhirnya kan boleh ^^' bak pepatah melayu menyebut sikit-sikit lama-lama jadi bukit.

Koleksi header yang aq wat sendiri untuk blog aq


first time buat ^^'






Nak pertaruhkan header yang ni ^-^
header aq simple.. blog aq simple =) 


hehehe.. tu yang aq penah buat untuk blog aq.. see ? dengan usaha nak cube buat akhirnya jadi gak.. so konklusinya jika korang ada semangat nak wat.. pasti akan berjaya. don't ever give up. try and try =D tak semestinya yang lawa gilebaby meletup gitu.. simple pun takpe =) janji blog korang menarik plus best. hehe. tak kisah nak guna apa.. tak semestinya bile ada photoshop je baru boleh buat. guna photoscape pun boleh =) ikut kreativiti masing-masing.

ok lah korang aq nak siap an header member aq ^-^ lepas tu nak study. then bangun pagi kite study lagi.. *dah lama tak study kol 3, 4 pagi.. 

bubye.

nak join [click sini]

Tanda si dia 'poket kering'

tiada kena mengena antara yang hidup dengan yang mati.

Assalamualaikum..

hello u all..hari ni aq nak bukak isu pasal 'lelaki sukar berterus-terang mengenai masalah kewangan' tadi aq bukak lah yahoo mail.. banyak tol email masuk.. haish.. aq pun tak tahu  bila lah semua tu nak habis baca..  paz tuh aq bukak lah.. email yang satu ni.. best pula aq baca pasal yang aq nak tulis ni... dia bagi tips macam mana nak tahu tanda bila *si dia "poket kering"* so aq nak share ngan u all..

oky oky .. kite straight to the point.. setuju atau tidak, perkara paling sensitif dalam kehidupan lelaki apabila disoal mengenai kewangan. lau tak percaya cube tengok cara-cara mereka. Jadi, mereka tidak akan sesekali memberitahu kepada korang tentang masalah berkaitan wang ringgit yang mereka hadapi. Tak percaya? Cuba korang tanyakan berapa gaji bulanannya (ini untuk yang sudah serius ke arah perkahwinan). Jika dia seorang yang jujur, tentu dia tidak teragak-agak memberitahu korang, mungkin saja dia akan menunjukkan 'payslip' gajinya sebagai bukti.

tidak ada ribut taufan, sikapnya tiba-tiba berubah. Daripada seorang yang ceria, menjadi seorang yang pendiam. Apa yang cuba dilakukannya hanyalah ingin menemani korang, mengajak menikmati makan malam di gerai murah, lebih gemar mendiamkan diri dan tidak lagi bergayut panjang melalui telefon bimbit. Sebagai kekasih, korang seharusnya memahami situasi yang dihadapi dan jangan menambahkan lagi kekusutan difikirannya.. korang perlu bertindak membantunya dengan tidak merengek-rengek mengada-ngada meminta itu ini yang bukan di dalam lingkungan kemampuannya

Persoalannya: “Adakah si dia sudah poket kering , tetapi malu untuk memberitahu” atau “Apa yang harus aku lakukan sekiranya dia langsung tidak mahu berterus-terang?”

Sila perhatikan sekiranya si dia memperlihatkan tanda-tanda seperti berikut:

Tanda # 1 - Menghabiskan masa di rumah
Setiap kali tibanya hujung minggu, si dia lebih gemar menghabiskan masa bersama ahli keluarganya di rumah daripada keluar bersama korang.
“Daripada keluar tidak berduit, lebih baik aku menghabiskan waktu untuk tidur dan bersantai di rumah.”
Keputusan yang dibuatnya itu atas alasan ingin bebas daripada beban kewangan.
Tanda # 2 - Menonton DVD sebagai hobi
Saat si dia poket kering, menonton DVD di rumah lebih memberi keuntungan daripada keluar bersiar-siar atau menonton wayang. Alasannya: “Hanya perlu menonton beberapa keping DVD sambil menikmati makanan ringan.”
Tanda # 3 - Makan di gerai murah
Sebelum ini, si dia sering mengajak kamu menikmati hidangan di restoran-restoran eksklusif dan mewah. Tetapi kali ini, dia mengambil keputusan membawa korang ke gerai murah.
Tanda # 4 - Pulang awal
Selepas menjemput korang dari pejabat, dia terus membawa korang pulang ke rumah. Padahal, kebiasaannya si dia selalu membawa korang keluar makan bersama.
Alasannya: “Sebenarnya, memang saya berhajat untuk membawa kamu keluar bersama, disebabkan badan terasa lemah, apa kata kita pulang saja.”
Tanda # 5 - Tiada hadiah ulang tahun
Selama ini, si dia tidak pernah ketinggalan memberi hadiah menjelang ulang tahun kamu berdua atau menjelang hari-hari istimewa. Tetapi kali ini, si dia hanya memberikan ucapan tanpa pemberian sebarang hadiah. Alasannya: “Saya belum menemui sebarang hadiah yang sesuai buat kamu, sabar ya...”
Tanda # 6 - Hindari ajakan ke pusat beli-belah
Si dia kelihatan tidak tenang apabila kamu mengajaknya ke pusat beli-belah. Mungkin si dia takut apabila korang menyuruhnya membelikan sesuatu untuk korang. Alasannya: “Lain kali sahajalah kita pergi.”
Tanda # 7 - Destinasi legenda jadi pilihan
Tidak seperti biasa, si dia mengajak kamu mengunjungi ke tempat-tempat peninggalan sejarah lampau seperti muzium mahupun zoo.
Alasannya: “Ia merupakan destinasi yang aman dan tenang untuk kita berdua.”
Maksudnya, dia mengajak korang ke tempat-tempat yang tidak memerlukan modal.
Tanda # 8 - Hanya menemani
“Maaf, saya sudahpun menikmati hidangan di rumah, saya teman kamu saja ya?” Itulah jawapannya ketika anda mengajaknya makan di luar. Dengan kata 'menemani', ia bererti tiada keperluan untuknya membelanja korang. Bila si dia berkata begitu, sudah pastilah tidak mahu makan seorang diri, bukan begitu?
Tanda # 9 - SMS sahaja
Kebiasaannya, setiap saat dan minit si dia rajin menelefon korang, tetapi kali ini dia lebih gemar menghantar mesej menerusi khidmat pesanan ringkas atau SMS. Alasannya: “Apa kata kita SMS sahaja, pasti lebih murah dan berbaloi.”
Tanda # 10 - Kereta rosak
Tanpa kamu bertanya, si dia menceritakan soal berkaitan keretanya yang kian meragam. “Selalunya ok, tetapi hari ini saya terdengar suatu bunyi pada enjin, takutnya... kenapa nih?”
Begitulah alasannya. Si dia mungkin sukar berterus-terang kepada anda tentang masalah kewangannya dan dia mengharapkan korang faham keadaan itu melalui perubahan tingkah lakunya.
Sebenarnya, petanda-petanda begini boleh dijadikan ukuran kestabilan kewangan bakal suami korang. Jika tanda-tanda begini amat kerap ditonjolkannya, korang dinasihatkan supaya lebih berhati-hati. Tanda-tanda ini menunjukkan, sama ada bakal suami korang seorang yang 'kedekut' atau kedudukan kewangannya memang tidak setabil. Mengahwini seorang yang kedekut, anda berisiko makan hati lembu berulam jantung pisang.


Sebaliknya, mengahwini seorang yang tidak stabil dari segi kewangan, korang sebenarnya menempah krisis yang mungkin korang tidak dapat tangani di belakang hari. Bukankah seorang suami bertanggungjawab menyediakan nafkah apabila berkahwin? Jadi, kedudukan kewangan bakal suami mesti mantap tetapi tidak semestinya mewah.


Anda mempunyai dua pilihan :
# terus kekal dan 'bimbing' bakal pemimpin anda [Amaran! not recommended at all]
# tak payah susah-susah.... anda memang patut angkat kaki!
semoga denagn tips yang aq dapat, dan aq kongsikan dengan korang.. harap ianya dapat memberikan manfaat kepada kite. sebelum aq menutup kata bicara buat yang terakhir, aq nak mintak maaf at sesiapa yang terasa, atau kecil hati. aq mintak maaf sangat-sangat. *creadit 'kan' at ermm... entah. huhu. member yg anta email =.='*


SELAMAT BERAMAL. MAAF YER =.=' 

Alhamdulillah, Terima kasih korang

Assalamualaikum..


Hello reader.. thank yer bub sudi baca entry chokie ni. muahaha ! .. first things, aq bersyukur sangat-sangat.. bub follower aq dah mencecah 500.. terima kasih sangat-sangat yer korang bub sudi menjadi follower aq and support aq. sayang korang sangat-sangat.. hihi don't worry ada suprice tok korang..


Tapi.. sebelum tuhh.. aq nak ucapkan tahniah kepada follower aq yang ke 500 tuhh :) walaupun aq mula-mula sedih, coz dy x tinggalkan jejak at shoutbox aq.. n aq tak jumpe link blog dia.. rasa nak nangis guling-guing jek.. hahaha.. nasib aq p ngadu at KSB, ada budak ni bg idea soh search at Google .. =') thank awak.. muahahaha ! akhirnya jumpe gak blog dia.. hihi. :')


yang aq kotakkan tuh lah budaknya :')
hihi
kalau korang nak tengok blog dia yang comel ni [Click sini]

huhu ada tak orang buat macam nih ? *nak masuk bakul angkat sendiri letew chokie nih XD*memandangkan dia ni jadi follower aq yang ke 500.. so, aq nak bagi penghargaan tok dia.. simple2 jek.. and ada hadiah tok sweeties nih :') muahahaha ! chokie harap dia suke ^^' hihi *sudah lame mengangan-angankan ni (: cume tunggu mangsa je.. hihi*




1.AWARD
award tok Adik Izzati
> *Copy Paste* letak lah kat mana2 adik nak (:
:
:
:
2. Hadiah pertama : HEADER
:
:
:
3. Hadiah kedua : CURSOR
<style type="text/css">body, a, a:hover {cursor: url(http://i1085.photobucket.com/albums/j424/miza_sash/nkbgorh2.png), progress;}</style>


p/s : adik izzati yang cursor tuh just copy and paste at HTML je oky ? =D muahahaha ! sayang adik.. terima kasih sekali lagi (:

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

alololo. korang jangan lah sedih-sedih.. kan aq da cakap tadi tok korang pun ada.. hihi muahaha ! but ! sebelum tuhh jangan nangis dulu ea..kalau korang nangis, aq tak nak bagi :P .. monyok je muka tu tak nak bagi gak.. lau nak kena senyum tau ! nak tak ? hhaaa ! nak ? huhu diam ehh ..senyum =D muahaha ! sayang korang

nah ! ni tok korang yer.. lagi pun cam x adil kan ? korang dah follow blog aq da berzaman, but x pernah nak bg pape .. hahaha !takpe, takpe.. korang dapat gak daripada aq.. lagi pun ni aq wat special tok follower-follower aq.. nak tengok tak ? nak tak ? nak tak ? hehe :P oky oky aq bagi ..

CURSOR PERTAMA

<style type="text/css">body, a, a:hover {cursor: url(http://i1085.photobucket.com/albums/j424/miza_sash/bg1.png), progress;}</style>
CURSOR KEDUA

<style type="text/css">body, a, a:hover {cursor: url(http://i1085.photobucket.com/albums/j424/miza_sash/bg2.png), progress;}</style>
CURSOR KETIGA
<style type="text/css">body, a, a:hover {cursor: url(http://i1085.photobucket.com/albums/j424/miza_sash/bg3.png), progress;}</style>
CURSOR KEEMPAT
<style type="text/css">body, a, a:hover {cursor: url(http://i1085.photobucket.com/albums/j424/miza_sash/bg4.png), progress;}</style>

aq bagi kan ? huhu takot sangat :P tak delah gurau-gurau.. ni code ni korang just copy and paste at HTML/JavaScript je oky ? senang kan.. aq da siapkan dah.. muahahaha !

heyhey.. ni achokie nak berpesan sikit : kalau korang nak, just comment (saya nak, terima kasih chokie) oky ? simple (: tak payah nak buat karangan panjang lebo.. hehe.. ala sekadar korang cakap (terima kasih) pun dah ok.. kan ? yelah ni aq nak bagi korang.. so, amik jelah.. hihi..  sape yang x nak cakap pun xpe.. korangkan follower aq (: tapi bile bagi tahu, boleh aq tahu gak siapa yang sudi pakai. coz, aq senang hati bile korang pakai hasil aq ^^'. muah !muah !..aq menghargai sangat.. terima kasih :') *terharu sangat2, bak tisu !* huhu 

sebelum aq nak bla. aq nak cakap sikit :
aq mohon sangat-sangat.. please kalau tinggalkan jejak at shoutbox aq.. tolong letak link URL blog korang tu betul-betul. susah lah nak pergi blog korang .. aq rasa sedih tahu bub x dpt p blog korang. hummm T,T n kalau boleh bile dah follow bagi tahu.. insya ALLAH aq follow balik (: tapi aq nak mintak tolong.. please ingatkan aq, jika korang dah follow blog aq, and aq terlupe nk follow balik.. sila bagi tahu yer.. HEHE almaklumlah sudah berumur XD
ok lah korang.. aq nak g siap-siap tok sekolah esok ^-^.. pape hal bagi tahu ehh ? muahaha ! mybe BW sekejap.. then tido =D enjoy tau dgn blog chokie ni ^-^ muahahaha ! 


LOVE YOU ALL !!!


Belum terlambat untuk ku lafazkannya

Assalamualaikum

hello bloggers.. korang semua sihat ? alhamdulillah kalau sihat.. humm humm dah lame chokie tak update kan blog nih ? hehe.. tangan hari ni gatal lak nak menaip at blog kesayangan aq ni.

creadit : akhbar mingguan
hihi.. yeah !! saya sangat bangga dengan ayah saya  

korang tahu tak hari ni hari apa ? hehe memang lah hari ni hari ahad. yeah ! that right, 'Happy Father's Day' aq masih belum terlambat untuk ku lafazkannya, termasuk juga korang untuk celebrate.. hari bapa nih tak de hari, yang penting cuti minggu ke 2 bulan 7 *rasanya, pepandai je chokie ni hihi* yeay yeay.. baru lePas tadi celebrate Father's Day.. kami celebrate tak de lah gempak or bombastik.. huhu.. celebrate at rumah jek.. errrkkkk.. alhamduillah opps !!.. sorry sendawa kekenyangan lah pulok.. hihi

seronok sangat-sangat.. tambah lagi, tengok hari ni ayah happy jew ;D best bile dapat celebrate sama-sama... huhu masak sama-sama =D .. memandangkan ayahku ini keturunan jawa, so ibu n kaka cakap nak masak nasi ambeng  * traditional Javanese food (makanan tradisi orang jawa lah)* hihi.. tak tahu ke nasi ambeng tuh apa ? meh aq tunjuk...


TADAAAA !! ni lah nasi ambeng



rindu saat ini, dah lama x makan berjamaah.. huhu.. tak pernah rasa ke ? ish2.. meh la jemput singgah rumah aq jap.. hehe.. kate tak pernah rasa :-) banyak la kami p masak.. huhu.. mai la rumah kami yekk... ni hasil air tangan ibu dan anak2nya.. sedap sangat-sangat.. rasa sekali confirm nak tambah lagi.



KHAS BUAT AYAH YANG DICINTAI :
tiap saat aku menghitung kerinduan terhadapmu…
hinggalah sekarang baru aku tersedar
ia sudah melimpah ruah….
kerana ayah aku disini
kerana ayah aku gembira
kerana ayah kuterasa bahagia…
ayah oh ayah
ayah…
semenjak kecil aku dibesarkan bagai menatang minyak yang penuh
semenjak kecil aku dimanjakan dengan belaian gurauanmu yang indah
semenjak kecil aku diberi penghargaan umpama seorang raja
ayah…
ketika aku mengalah…
engkau semangatku
ketika aku sakit…
engkau penawarku
ketika aku bersedih…
kau air mataku
ketika aku ketawa
engkau riangku
dan ketika engkau berduka?
aku harap akulah penawar duka laramu
terima kasih ayah sebab menyayangi kami
terima kasih ayah kerna
engkau sanggup berkorban masa, tenaga dan wang ringgit
tanpamu aq tidak akan ada di muka bumi ini..
Terima kasih atas segala-galanya,
SELAMAT HARI BAPA, AYAH…

TERIMA KASIH AYAH !!!
SAYA SAYANG AYAH SAYA :')

khas buat ayah : MOHD IDGIHAT BIN HJ. SABIKIN
<--- ok tak chokie buat ? hihi *perasan sudah chokie ni*
daripada : isteri a.k.a ibu dan anak2 tercinta

HARGAILAH JASA PENGORBANAN AYAHMU,
TANPANYA.. TIADA LAH KITA :')

'Aesya Zealous 2nd Giveaway'

Assalamualaikum..

hello reader.. hari ni aq nak try masuk giveaway :P Cik Aesya yang punya giveaway ni ajak aq join.. so, org dah ajak, kita mencube lahkan.. hehe.. oky fine.. ni first time aq join giveaway. dulu ada la gak yang ajak. tapi aq wat dono jek XD hahaha !*ingat aq tipu ke ?* hihi =P oky,oky kite teruskan bub aq malas nak bebel panjang-panjang. hehe



Giveaway ini adalah bersempena blog anniversary Cik Aesya yang ke-2 dan besday beliau yang akan menjelang tiba julai nanti. 

Cara-cara nak join korang boleh tengok sendiri. [Click sini]

Mangsa yang dicari :

hehe.. hadiah dia menarik sangat-sangat.. eh2 jom la korang join sekali.. blog dia pun best .. chokie suke :D 

p/s : sorry hh n areef.. hehe saje je nak soh korang bedua join sekali XD kot korang berdua lelaki  yang masuk bertuah menag ... ye dak ? hihi.. kot2 hadiah tu korang tak moa boleh bagi at chokie ke duyung ke.. ibu korang or kaka, adik. huhu.. *gurau-gurau, jangan marah ehh korang*

k la bubye =)

Susah sangat ke nak senyum ?

Assalamualaikum. . .

Sihat hari ni ? Alhamdulillah kalau sihat, sape yang sakit p makan ubat tau. nanti sakit. cian korang da tak boleh nak wat pape sangat. jawabnya rehat jela. ^-^

Hurm.. korang, korang nak lebo kan mulut tu susah sangat ke ? susah sangat ke nak senyum tu ? ish ! sedih la aq time tadi bawak moto nak p umah kawan aq. aq try la senyum at orang orang yang ada at sekeliling situ.. hampa betul la T,T. semua buat muka ketat jek =,=' hadoii !. aq pun tak faham. Dalam islam kan dah cakap senyuman itu adalah sedekah. tak gitu ? benda paling mudah aq rasa. just simple smile. ala senyum je.. macam makcik ni senyum:


Haha :P so apa susah ? senyum jelah.. bak lagu Malique dan najwa 'Senyum tak perlu kata apa-apa' hehe. senyum pun nak kena ajar ? oky oky. macam ni --> Bukak Mulut sikit pastu Lebokan Bibir. nak lagi menawan ? tunjukkan sinaran gigi putihmu itu . hehe. 

Bila kita senyumkan nampak lawa. manis je muka kita. bila orang lain tengok sejuk je mata memandang. tak gitu ? tak de lah orang takot nak tegur korang bub takot tengok muka macam nak makan orang tuhh. tak mahu la muka tu masam-masam ni. tak bape nak comel la. hee ~ kalau tak pun boleh wat senyuman yang menggoda sikit.. huhu.. tengok macam Lisa Surihani ni:


kajian mengsahkan bahawa bila kita senyum, akan kelihatan awek muda. betul tak ? ala kan korang selalu dengar pasal nihh.. so, kalau nak kelihatan awek muda macam awek at atas ni. senyum je lah. hehe kalau masam je muka tu, alamak lah muka korang tu cepat berkedut. tak nakkan ? so senyum lah :-) sape yang tak biasa nak senyum tu.. cube-cube la biasakan diri tu untuk senyum.. lawa lah kalau korang senyum.


bak kata pujangga "senyum itu kelopak. ketawa itu bunga yang sempurna kembangnya." maksudnya, senyumlah dan diiringi dengan ketawa. kan nampak gembira. satu lagi. aq da baca satu sumber ni. mengatakan berlaku di Moscow, Rusia, ada sekolah yang mengajarkan siswanya untuk SENYUM. William Shakespere mengatakan : "Apa yang anda kehendaki akan lebih cepat diperoleh  dengan SENYUM daripada memotong dengan pedang". Yang paling penting, Rasulullah bersabda senyum kepada saudara kita adalah sedekah. Sedekah itu adalah ibadah. ini bermakna alangkah banyaknya peluang kita untuk beribadah.

jadi, marilah beramai-ramai kita jadikan senyuman ini satu amalan kita pada setiap masa tak kira dimana anda berada. Nasihat ini bukan saja aq tujukan untuk korang sahaja tetapi untuk diri aq sendiri. hehe.. ok lah korang esok dah kena sekolah. so, aq nak prepare untuk esok =D last but not least, aq nak ucapkan " SELAMAT KEMBALI KE SEKOLAH" belajar rajin-rajin ^-^

p/s : sorry sangat-sangat jika ada yang tersinggung. nasihat yang baik patut dikongsi bersama =) muahaha ! ok lah korang.. selamat beramal


SENYUMLAH WAHAI KAWANKU !! =D


Bila dapat tentangan daripada keluarga =,=

Assalamualaikum..

hello blogger :'-) heee~ tengah buat apa tuhh ?? layan bola jom.. hehe ramai-ramai layan lagi best. kan kan kan ?? huhu.. korang rasa mana menang malam nihh ?? aq sokong KELANTAN =D winkwink** hehe.. tapi aq bukan orang kelantan oky. aq anak jati johor nihh ^-^ huhu. dah la jom layan bola plus blog ni ;D



Balik pada tajuk. sedihkan bila dapat sesuatu tentangan daripada parents / keluarga ? humm =,=' sob,sob,sob ekh2 nape lak cik chokie nihh ?? tentangan pe lak nihh ? dah nak kawin ker ? HHA ! pe lah korang nih. fikir kawin jek. lain lah cam blogger-blogger yang dah matang tuh. like.. wanhazel 2 ke abg teror ke. haha. dah cukup umur. aq PMR pun tak lepas lagi. HHI :P relex-relax *gurau-gurau* jangan marah. nanti cepat tua. huhu ^-^

CANTIKAN ? MASYAALLAH KEJADIAN ALLAH  =)

impian aq T,T


aq sedih bub parents aq tentang pasal penentuan masa depan aq (╥﹏╥) sob,sob,sob.. mintak tisu sekotak ! huhu.. takde lah. humm pasal CITA_CITA aq.. warghhh !!! tak suke. aq bercita-cita nak jadi ASTRONOMI. wahh !! hehe.. beso kebeno ekk cita-cita eden :P kenapa aq nak sangat jadi astronomi nihh ?? ekh2 kan best jadi astronomi :DD huhu. kaji alam semester. heee~ aq nak p kaji pasal galaksi-galaksi yang da nihh. =P huhu.. entah lah.. tapi aq minat sangat-sangat. boleh kenal jenis-jenis galaksi. nak tahu tak bumi nihh terletak dekat mana ? bumi terletak at bima sakti a.k.a milky way. huhu banayk lah jenis-jenisnya.. susah-susah click je at Uncle Google *sekali click keluar macam-macam :D*. huhu tak pun nanti form 3 science tajuk akhir ada belajar pasal nihh.. tak sabonya :DD

GALAKSI KITE :) BIMA SAKTI 

nak tahu ke apa sebab ayah ibu tetang cita-cita miza nihh ?? huhu cam ni citernya

ayah : adik, kau jadi doktor je lah bila dah besar nanti
miza : tak nak lah. tak bape minat. *nada yang tak bersemangat*
ayah : ayah nak kau jadi doktor. bila ayah sakit kau boleh rawat ayah dengan ibu
miza : hurmm.. adik nak jadi astronomi *nada yang bersemangat* :D
ibu : adik nak jadi astronomi ?
miza : *senyum simpul sambil jawab* ye
ibu : tak payah lah  kau jadi astronomi tuhh.. susah lah. nanti kau duduk at bulan jek. apa yang berlaku at bumi nih pun kau tak tahu
miza : *membisu jek sambil wat muka sedih :(*
ibu : ha ! lagi satu.. kalau kau duk bulan. sape nak jagan makan minum suami n anak2 kau nanti ? tak pasal-pasal nanti suami kau cari lain.
adoii.. hurmm :'( sedih sangat-sangat. aq tahu ibu ayah nak yang terbaik untuk anak dia :') ayah ibu sayang sangat at aq ^-^ tapi paling aq sedih ada ke patut ibu cakap yang bawah tuh T,T laki aq cari lain ? hurmm sob,sob,sob . rasa nak meraung je kot (╥﹏╥) tapi dalam sedih ada perasaan gembira. ini bermakna ayah ibu ambil berat pasal aq ^-^ hehe. ADIK SAYANG IBU DAN AYAH SANGAT-SANGAT !!! 




so, nak buat macam mana kan ? terpaksa lah aq tukar cita-cita aq nihh :D apa pulok cita-cita aq ? aq nak jadi SCIENTIST :D berminat ! bio + fizik + kimia + PS :DD wahh !! beso kebeno angan-angan eden nih kan ? huhu tak pon LECTURER ;D aq minat. ibu cikgu ^-^ anak dia nak up lah sikit daripada ibu. tak gitu ? heee ~ suka sangat le tew :D






Pape pun aq berserah kepada ALLAH. aq cume boleh merancang, yang menentukannya adalah ALLAH . ye dak ? kan kan. hehe


eh2 ala bola dah habis :'( sob,sob,sob ! kelantan kalah lerr !! err.. tapi tak pe lah.. best kot ! meriah gile rumah aq :DD terengganu syabas ! tahniah yer .. huhu muahahha !


ok lah korang. panjang kebeno aq bebel nihh XD HAHA ! ada ke tak orang nak baca nihh ? ^-^ huhu k lah korang dah malam dah nih.. bye bye sayang. CHOKIE SAYANG KORANG SANGAT-SANGAT !!  


MUAH ! MUAH ! MUAH ! 

Cik Ch0kiE Join Bloglist cik Kacak .

Assalamualaikum..

semalam aq dapat jemputan dari Nurul Farozze a.k.a Cik Kacak .. dia jemput kenduri perkahwinan dia dengan pasangannya Muhammad Nur Hafiz.. HHA XD *gurau-gurau* dia jemput join "Bloglist Cik Kacak" lah ... pepandai je .. weeekkk :P tak caye dia jemput ? meh tengok nih



apa macam.. ada percaya sekarang ? hhu XD alo aq tak ingat sapo yang tag aq soh masuk nih T_T Hee~ pape pon terimalah kasih bub tag Cik Chokie nih =DD 


dalam bloglist nih cik Kacak da buat 6 kategori

blog comel lote

blog handsome
blog sweet
blog awesome
blog cool
blog PMR , SPM candid
tapi korang tak usah nak pening-pening kepala nak pilih sebab cik Kacak yang tetapkan kategorinya haha ! aq pun pening nak pilih yang mana =D tapi... tapi... aq ingt nak pilih yang 'blog PMR, SPM candid' sebab Nur Hamizah Binti Mohd Idgihat, JA001K060 adalah mangsa PMR pada tahun ini. HHA XD ayat tak boleh bla betol lah.. mudah-mudahhan Nur Hamizah dan rakan-rakan seperjuangannya yang akan menghadapi PMR tahun ni dapat 8A's and flying colour result.. amin.. huhu.. tapi.. tapi.. aq tak kesah pun sebernya.. suka hati cik kacak lah nak masukkan yang mana :).. sebab apa aq pilih yang tadi tu.. nak cakap blog aq sweet ? x sweet mcam gula-gula kapas pun.. comel ? heee ~ ada la sikit :P awesome ? tak pun.. tapi ada la sikit XD cool ? huhu x tahu lah ^-^ .. eh2 aq ni bebel panjang pulok XD jom tengok syarat-syaratnya pulok =DD

Syarat-syarat
1. buat satu entry dengan tittle ' I join bloglist cik Kacak '

2. tempek banner kat atas tu dalam entry , nak tempek kat sidebar pun boleh .

3. tag 2 orang blogger lain - pastikan dorang tau .

4. tinggalkan link entry yang awok dah buat dekat ruangan comment .
  *kalau tinggalkan dekat page Kacak's Blog lagi afdal , senang sikit sebab cik Kacak tau FB   awok .
 winkwink ** tak susah kan ? so apa tunggu lagi =D jom lah join ^-^ don't worry.. SEMUA YANG JOIN AKAN TESENARAI 


Tarikh tutup : 10 JUN 2011
 tag :

ok lah korang.. bubye,, selamat mencuba ^-^ muahaha 


...ILYSM...

Aerol buat contest semudah 123,siapa nak serta click sini :D

Assalamualaikum..

Hello blogger.. depa semua sihat ? cek at sini sihat ja ;DD HHU , berat dah turun XD tapi .. tapi .. zul cakap saye gemuk chubby (╥﹏╥) HHA ! jahat kan ? Heee~ *tipu je tu.. awokk x de cakap at saya cam tu pun. muahahaha !*


Muahahaha !.. oky oky abaikan pasal tuhh.. XD waahh !! bosannya.. tadi time blogwalking.. singgah sat at blog Aerol Hafiezi godek-godek blog dia nihh.. scroll ke bawah terjumpa lah statement nihh.. eh2 korang singgah mai la p blog aerol .. best tau blog dia ;DD aq lau bosan dok lepak at blog dia nih.. tengok video tuto dia =D .. oky lah hari nih.. aq nak p join contest  "Aerol buat contest semudah 123,siapa nak serta click sini :D"

jom tengok syarat-syarat nya ::

: follow blog aerol ni,jika korang nak tahu update semasa ke semasa lah ,kalau tak sudi tak apa *sob3 sedeyh jew ni hehehhe


: tag lr beberapa rakan,1orang pun sudah cukup dah,yang penting orang yang korang tag tu active dalam blog :D. 
:pastikan linkkan contest ni pada entry contest korang yea.

:kalau dah buat entry tentang contest ni,jangan lupa tinggalkan link contest tu dikotak komen ini yea..

:salin semua entry aerol ini dan paste pada new posting korang,dan letak tajuk "Aerol buat contest semudah 123,siapa nak serta click sini" :D,so dengan macam ni,korang tak perlulah bersusah payah  menaip-naip untuk contest ni,dah nama pun contest semudah 123 .cuma korang perlu tag beberapa rakan blogger korang jew, macam syarat-syarat yang diatas tadi jew^^..hehehe






Cuma ada 3 kedudukan pemenang sahaja ^^ .
.nombor satu top up rm10..
.nombor 2 dan 3 top up rm5 ..
 .tarikh tutup contest ni adalah 8/6/2011 tepat pada pukul 12mlm..
 (cara pemilihan pemenang adalah secara rambang,iaitu,aerol akan memilih nombor keberapa korang join contest ni dikotak komen,sebab itu lah aerol ada suruh letakkan link entry contest korang di kotak komen aerol untuk mendapatkan nombor bertuah,mana tau kan,dengan memfollow dan copy paste contest ni korang dah dapat top up free heheheh...)


:selain itu,aerol akan m'review 5blog terpilih

(hadiah contest tak ada lr semewah mana pun,apa-apa pun ini adalah contest pertama aerol,baru belajar lagi ni,mana tau kejap lagi dah pro aerol wat lah contest yang menang rumah banglo atau kereta ferrari pula yea :p haha )

***************************************************************

mudah kan ? korang sebenarnya just copy and paste je.. aq je nihh terlampau rajin nak bebel panjang-panjang.. HHA XD jom lah kakak-kakak, abang-abang, adik,adik join contest nih.. aq nak cari mangsa ! HAHA ..

mangsa aq ::


tu jela.. jom la join.. oky la aq nak out lu.. nak p siap an homework .. bubye .. Cik Chokie sayang korang sangat-sangat



GOOD LUCK